20 / 04 / 2024

Muhsin Yazıcıoğlu'nu adına Pakistan'da köy kurulacak!

Muhsin Yazıcıoğlu'nu adına Pakistan'da köy kurulacak!

Büyük Birlik Partisi (BBP), sel felaketine maruz kalan Pakistan"da helikopter kazasında hayatını kaybeden eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu"nun da adının verileceği, 20"şer konuttan oluşan 5 adet köy yapılması için bir kampanya başlattı



BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, İl Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı ve İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ ile düzenlediği basın toplantısında kampanyaya ilişkin bilgi verdi.

BBP olarak, büyük vefa borcu duydukları Pakistan halkına yardımda bulunabilmek için İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile birlikte bir kampanya başlattıklarını bildiren Karacan, şunları söyledi.

'Selden mağdur olan kardeşlerimiz için ortalama 20 konutluk, 5 adet köy yaptırmak üzere bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Bu kampanyayı İHH ile birlikte yürüteceğiz. Bu köylerde yapılacak olan konutların her biri eşyasıyla birlikte 5 bin 500 dolara mal olacak. Kurulacak bu köylere BBP"nin kurucusu ve ebedi lideri şžehit Muhsin Yazıcıoğlu"nun ismi başta olmak üzere, Hoca Ahmet Yesevi"nin, şžeyh şžamil"in, Mehmet Akif Ersoy"un ve Aliya İzzetbegoviç"in isimlerini vereceğiz. Yani Muhsin Yazıcıoğlu köyü, Hoca Ahmet Yesevi köyü, şžeyh şžamil köyü, Mehmet Akif Ersoy köyü ve Aliya İzzetbegoviç köyü olmak üzere 5 adet köy kurmayı hedefliyoruz. Gelecek olan yardım miktarı, hedeflediğimiz 5 köyden daha fazla yardım toplanırsa milletimizin diğer milli ve manevi önderleri adına da köyler kuracağız.'

Bayram Karacan, kalıcı konutların temelini 2 ay içinde atmayı ve bahar aylarında da   sahiplerine teslim etmeyi   hedeflediklerini kaydederek, Türk halkını kampanyaya destek olmaya çağırdı.              

Kampanyaya destek verenlerin Avea ve Turkcell hatlı cep telefonlarından 'Birlik' yazıp '3072' ye bir mesaj atmaları halinde her bir mesaj ile 5 TL yardım yapmış olacaklarını ifade eden Karacan, ayrıca, BBP genel merkezi bünyesinde Vakıfbank Başkent şžubesinde açılmış olan '00***********6830' TL ve '00***********6838' hesap numaralı avro hesabına nakit olarak yardımların gönderilebileceğini bildirdi.

-HELİKOPTER KAZASINA İLİşžKİN İDDİALAR-

Daha sonra Karacan, eski BBP Genel Başkanı Muhsin yazıcıoğlu"nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasında, 'Jandarma Komutanlığının, helikopterin düştüğü yerin koordinatlarını bildirmesine rağmen Kahramanmaraş Jandarma Alay Komutanlığı tarafından değerlendirilmediği' iddiasıyla ilgili olarak basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.

Helikopter kazasından sonra devletin 3 gün boyunca enkaza ulaşmamasını, tam bir skandal olarak nitelendiren Karacan, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını daha önce ilan ettiklerini söyledi.                

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir olayla ilgili TBMM"de ikinci bir araştırma komisyonunun kurulmasını sağladıklarını ve Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Denetleme Kurulunu harekete geçirdiklerini vurgulayan Karacan, 'Onlar tekrar bu araştırmayı derinleştirdiler. şžu anda Komisyon Raporu ve Devlet Denetleme Kurulu Raporu tam ortaya çıkmadı. Ama raporlardan sızan bilgilerden anlaşılıyor ki birçok ihmal ve hata bir arada yaşanmış. Başta helikopterin uçuşuyla ve ruhsatlandırılmasıyla ilgili çok sayıda eksiklik söz konusuymuş. Öbür taraftan helikopterin düştükten sonraki arama-kurtarma çalışmalarında çok ciddi ihmal ve kayıtsızlık yaşanmış. Bununla ilgili raporların tam açıklanmasını bekliyoruz. Rapor açıklandıktan sonra bu meselenin sorumlularını o dönemdeki bu skandalın yaşanmasına sebep olanlarla ilgili hukuk önünde de hesaplaşacağız'dedi.
AA


Geri Dön