16 / 04 / 2024

Muhtar Özay Dağhan'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Muhtar Özay Dağhan'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, kentsel dönüşüm rant oyununa döndüğünü öne sürerek, vatandaşları imar düzenlemesi yapılmadan ev ve arsalarını satmamaları konusunda uyardı.



İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde bazı kişilerin vatandaşlardan evlerini ve arsalarını satmaları yönünde talepte bulunduklarını belirtildi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, kentsel dönüşümün rant oyununa döndüğünü öne sürerek, vatandaşları imar düzenlemesi yapılmadan ev ve arsalarını satmamaları konusunda uyardı. 


İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, "Mahallemin çevresinde belediye 8- 9 kata kadar imar izni verirken burada 2.5 kata kadar izin veriliyor. Ayrıca bazı çıkar grupları, mahallemdeki vatandaşların evlerini tek tek dolaşarak evini arsasını satmasını istiyor. Bu yönde toplantılar düzenlemeye çalışıyor. İnsanların elindeki evini arsasını alıp rant sağlamaya çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyelim. Burada bir rant oyunu döndüğünü görüyorum. Ben mahalle insanımın kesinlikle mağdur olmasını istemiyorum. Kat mülkiyeti belli olmadan insanları kandırıp sözleşme imzalatmaya çalışıyorlar. Mahallemizde imar düzenlemesi sonuçlanmadan ve kat yüksekliği gelmeden kimse evini arsasını satmasın" dedi.


Muhtar Özay Dağhan dan kentsel dönüşüm uyarısı!


Mahalle sakinlerinden Mithat Afacan, "Bazı kişiler evimize gelerek kentsel dönüşümle ilgili toplantı yapacaklarını söyledi ve bizi toplantıya davet etti. 'Evinizi yeniden yapalım' teklifinde bulundular. Ben kabul etmedim. Mahallemde imar düzenlemesi olmadan nasıl böyle birşey teklif ederler" diye konuştu. Karşıyaka Müteahhitler Derneği Başkanı Niyazi Gültekin de vatandaşları imar düzenlemesi yapılmadan evlerini vermemeleri konusunda uyardı. Gültekin, "Müteahhitler her yere teklif verebilirler. Herkesin sözleşme özgürlüğü vardır. Ancak vatandaşlar imar düzenlemesi kesinleşmeden düzenleme olmadan evlerini vermezlerse iyi olur. Bu konuda dikkatli olsunlar. İmar durumu netleşir emsali belli olur, imar hakkı belli olur o zaman oturup müteahhitlerle sözleşme yaparlar. Ama bundan önce yapılan anlaşma ve sözleşmeler genellikle bu konuda arsa sahipleri bilinçsiz olduğu için mağdur olabilir. Vatandaşlar mağdur olmaması için imar düzenlemesi kesinleşmeden sonuçlanmadan arsasını vermesin. Şu anda belediye kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapıyor bunun sonucunu beklemeden müteahhitlerle anlaşma yapmadan mağdur olabilirler. Mağdur olmaması için imar düzenlemesi sonuçlandıktan sonra sözleşme yapmaları daha doğru olur" diye konuştu.


Hürriyet 




Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, kentsel dönüşümün rant oyununa döndüğünü öne sürerek, vatandaşları imar düzenlemesi yapılmadan ev ve arsalarını satmamaları konusunda uyardı.


İzmir Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, "Mahallemin çevresinde belediye 8- 9 kata kadar imar izni verirken burada 2.5 kata kadar izin veriliyor. Ayrıca bazı çıkar grupları, mahallemdeki vatandaşların evlerini tek tek dolaşarak evini arsasını satmasını istiyor. İnsanların elindeki evini arsasını alıp rant sağlamaya çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyelim. Ben mahalle insanımın kesinlikle mağdur olmasını istemiyorum. 


Kat mülkiyeti belli olmadan insanları kandırıp sözleşme imzalatmaya çalışıyorlar. Mahallemizde imar düze lemesi sonuçlanmadan ve kat yüksekliği gelmeden kimse evini arsası satmasın" dedi. 


'Nasıl yaparlar?' 


Mahalle sakinlerinden Mithat Alacan, "Bazı kişiler evimize gelere toplantı yapacaklarını söyledi ve toplantıya davet etti. Ben kabul etmedim. Mahallemde imar düzenlemesi olmadıysa nasıl böyle birşey teklif ederler" dedi.



Milliyet Ege


Geri Dön