26 / 04 / 2024

Müjdat Gezen, Bursa'da sanat merkezi açtı!

Müjdat Gezen, Bursa'da sanat merkezi açtı!

Müjdat Gezenin Bursa Nilüferde açtığı merkezde, tiyatro kahramanları ve Yalvaç Ural Oyuncak Müzesi, kafeler, butikler, üst katlarında sınıflar ve 450 kişilik modern bir tiyatro salonu bulunuyor



Ziverbeydeki Müjdat Gezen Sanat Merkezinin yanındaki otoparktan tam dört otobüs kalktı salı günü.  Ön camlarına sanatçılar, konuklar ve öğrenciler yazan otobüsler  hareket ettiğinde saatler 15.00i gösteriyordu, Bursaya vardığımızdaysa hava çoktan kararmıştı. İstanbuldan dört otobüsün Bursaya gitmesinin bir sebebi vardı, o da Müjdat Gezen Sanat Merkezinin (MSM) beşincisinin Nilüfer ilçesinde açılacak olmasıydı.

Bursa Müjdat Gezen Sanat Merkezinin açılışına Bursa Valisi Şahabettin Harput, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Yıldız Kenter, Türkan Şoray, Emel Sayın, Perran Kutman, Levent Kırca, Zeki Alasya, Halil Ergün gibi çok sayıda sanatçının yanı sıra CHPnin eski Genel Başkanı Deniz Baykalla her şeye rağmen Baykalcı kalan üç arkadaşı; Yılmaz Ateş, Mehmet Sevigen ve Onur Öymen de katıldı.

İki elin çıkardığı sese doymak

Müjdat Gezen Sanat Merkezinin eski öğrencileri Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Sevtap Çapan ve Mustafa Üstündağın sunuculuk yaptığı açılış töreninde Hocalarımızın hocası diye takdim edilen Yıldız Kenteri sanatseverler ayakta alkışladı. Kenter, alkışlara İki elin çıkardığı sese doyurdunuz beni, sağolun diyerek karşılık verdi.

Gecenin en çok alkış alan ismi tabii ki Müjdat Gezendi.

Eğitim İş Antalya Şubesinin Baş öğretmen Atatürk Onur Ödülüne layık gördüğü Gezene plaketini Deniz Baykal verdi.

Kültür ve sanata yaptığı hizmetler nedeniyle Müjdat Gezenin toplum için örnek insan olduğunu söyleyen Baykal, sanatçıdan şöyle bir istekte bulundu:

Müjdat Gezen Sanat Merkezinin altıncısını Antalyaya açacaktın, lütfen onu geciktirme.

Gezene bir ödül de UNICEF Türkiye Milli Komitesinden geldi. Ödülü Gezene veren UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Talat Halman, Müjdatın ne anlama geldiğini biliyor musunuz Müjdat, çok, çoğalmış demek. Müjdat, bu eğitim yuvalarını açarak kültür ve sanata yaptığı katkılarla isminin de hakkını verdi dedi.

TÜRKiYEDE KALiTE, BAŞARI iŞE YARASA iŞSiZ KALMAZDIM

Müjdat Gezenin 1991 yılında kurduğu Sanat Merkezinin en fiyakalısını Bursa Nilüferde açtığını söyleyeyim.

Girişinde Dinozor, Tiyatro Kahramanları ve Yalvaç Ural Oyuncak Müzesi, kafeler, butikler, üst katlarında sınıflar ve 450 kişilik modern bir tiyatro salonu olan beş katlı ve 10 bin metrekarelik Müjdat Gezen Sanat ve Eğlence Merkezine girer girmez Uğur Dündarı gördüm kafede. Dündar ve MSMnin hocalarından Muzaffer Hiçdurmazla oturup, sohbet edelim dedik, ama ne mümkün. Sevenleri bir dakika bile yalnız bırakmadı Dündarı.

Fotoğraf çektirmek isteyenler, Siz bıraktınız, biz de bıraktık Star Haberi diyenlerden fırsat buldukça sohbet ettiğimiz Dündar, Kalderin İstanbuldaki 20nci Kalite Kongresinde yaşadıklarını anlattı:

1000den fazla seçkin insan vardı Lütfi Kırdarda. Güler Sabancıyla Bülent Eczacıbaşının konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörüydüm. Kalderciler, meslek hayatım boyunca neler yaptığımı, ne kadar ödül aldığımı gösterince barkovizyondan dedim ki, lütfen bunları dikkate almayın. Kalite, fark yaratmak, güven, başarı her zaman işe yaramıyor bu ülkede. Yaramış olsa, şu an ben işsiz bir gazeteci olarak bulunmazdım karşınızda deyince, müthiş bir alkış tufanı koptu salonda.

Vali bunu beklemiyordu

Bursa Müjdat Gezen Sanat Merkezindeki açılış töreni Nilüfer Belediyesinin Uğur Dündardan Türkan Şoraya, Ahmet Özhandan Hülya Aksulara, Mehmet Güleryüzden Müjdat Gezene, Yıldız Kenterden Yalvaç Urala mesleklerinde başarılı olanlara verdiği ödüllerle başladı.

Gecede ilk ödül, ertesi gün Londraya gideceği için erken ayrılacak Uğur Dündara verildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dündarın ödülünü vermesi için Bursa Valisi Şahabettin Harputu sahneye davet etti.

Harput, Yaptığı başarılı işlerle Türkiyenin sevgilisi olan bir insan diyerek ödülü takdim etmesin mi

Bunun üzerine Dündar, Sayın Valimizin bazı görüşlerine katılmıyorum. Öyle olsa karşınıza işsiz bir gazeteci olarak arz-ı endam etmezdim. Demek ki herkes tarafından sevilmiyor muşum deyince, salon alkıştan inledi.

Ali Eyüboğlu / MİLLİYET


Geri Dön