16 / 04 / 2024

Muji, 2011 yılında da yeni mağazalar açacak!

Muji, 2011 yılında da yeni mağazalar açacak!

Japon devi Muji için İstanbul çok önemli bir pazar konumuna geldi



500´ü aşkın mağaza, 5 bin´e yakın çalışan ve 1.7 milyar dolar cirosu ile öne çıkan perakende grupları arasında yer alan Japon devi Muji için İstanbul çok önemli bir pazar konumuna geldi.

Muji Türkiye Genel Müdürü Er Somer, "Son dönemlerde mağazalarımıza büyük ilgi var. Ciromuz bir önceki yıla göre yüzde 36´lık artış yakalayarak 2.2 milyon lirayı aştı. Bu gelişmeler pazarda önemli bir konuma yükselmemizi sağladı" dedi.

Genç nüfusun ilgisi
Türkiye pazarına girmeye karar verdikleri dönemde ciddi araştırmalar yaptıklarını anlatan Er Somer, şu bilgileri verdi: "Türkiye´nin iyi bir pazar olduğunu düşündüğümüz için mağazayı açmaya karar verdik. Özellikle genç nüfus bizim için çok önemliydi. Avrupa´nın bir çok yerinde ilk aylar çok karlı geçmedi. Ancak Türkiye´de pazar önemli bir konumdaydı. Satışlarımız çok iyi gidiyor. Şu ana kadar mağazamızın hedeflerini tutturması memnuniyet verici."

7 bin 800 ürün var
Muji´nin dünya genelinde toplam 514 mağazası bulunduğunu söyleyen Er Somer, şöyle konuştu: "Bu mağazalardaki ürün çeşyitliliği çok önemli. Müşteriler sadece belli ürünler için mağazaya gelmiyor. Toplamda baktığınız zaman 7 bin 800´den fazla çeşit ürün bulunuyor. Kalemden sandalyeye, masadan çantaya kadar binlerce çeşit ürünümüz var. Bu ürünler arasında kalemlere büyük ilgi var. Bunun yanı sıra ev eşyası ürünleri de yoğun talep görüyor. Ürün çeşitliliğimiz müşteriyi de memnun ediyor."

Yeni mağaza bakıyoruz
Avrupa ve Asya yakasında mağaza açabilecekleri muhtemel lokasyonları incelediklerini anlatan Er Somer, "Mağaza konusunda bir sınırımız yok. Büyüme iyi gider ciro artışımız devam ederse yeni mağazalar konusunda da planlarımızı gerçekleştirebiliriz. 2011 yılında da yeni mağazalar açmayı istiyoruz. İstanbul mağazamızda çok çeşitli ürünler satıyoruz. İstanbul ile ilgili en önemli şey burada dinamik ve genç insanlar olması" diye konuştu.

Cirosu 1.7 milyar dolara ulaşıyor

Mobilyadan diş fırçasına, yiyecekten elektroniğe 7 bin ürün çeşidinin satıldığı Muji´nin ismi Japonya markasız kaliteli ürünler `mujirushi ryohin´ kelimelerinden geliyor. Muji´nun Japonya´da 340´tan fazla mağazası bulunuyor. Japonya dışındaki mağazalarla birlikte toplam sayı 514. Çalışan sayısı 4 bin 618 geçiyor. 1.7 milyar dolar cirosu var.
Hürriyet-Ceyhun Kuburlu


Geri Dön