28 / 03 / 2024

Münir Karaloğlu Kestel Büyük Sanayi Sitesi'ni inceledi!

Münir Karaloğlu Kestel Büyük Sanayi Sitesi'ni inceledi!

350 Hektar arazide doğal gazı, arıtma tesisleri, yağmur suyu ve dere ıslahı gibi altyapı çalışmaları yaklaşık 100 milyon lira bedelle hayat bulacak olan dev tesis 23 sektörden, 3 bin esnaf ve sanatkara hizmet verecek.




Bursa valisi Münir Karaloğlu  Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak ile birlikte BESOB Kestel Büyük Sanayi Sitesi inşaatında incelemelerde bulundu. 350 Hektar arazide doğal gazı, arıtma tesisleri, yağmur suyu ve dere ıslahı gibi altyapı çalışmaları yaklaşık 100 milyon lira bedelle hayat bulacak olan dev tesis 23 sektörden, 3 bin esnaf ve sanatkara hizmet verecek. 


Ticari faaliyetini sürdüren esnafı bir çatı altında toplamayı hedefleyen proje inşaatında incelemede bulunan Vali Karaloğlu, "Bursa yıllardır, pek çok noktadan iş ve aş için gelen insanların gözde merkezi. Bu cazibesi akabinde bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. İnşallah en kısa sürede inşaatı tamamlandığında esnafımızın bereket merkezi olacak bu komplike tesis, hali hazırda şehir ile iç içe girmiş bir görüntü arz eden esnafımıza ve kentimize pek çok kolaylık sağlayacak." dedi. 


ESNAFLA SOHBET ETTİ 

125 esnafın dükkanlarını teslim aldığı, 70 esnafında çeşitli sektörlerde faaliyete geçtiği alanı da inceleyen Vali Karaloğlu, esnafla çay içerek sohbet etti. Bu projenin kendilerine ve şehre büyük güç katacağını belirten BESOB Başkanı Arif Tak'da, projenin aynı zamanda Bursa'da ki kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız kazandıracağını belirtti. 



Gazete Bursa


Geri Dön