29 / 03 / 2024

Murat Akdoğan: Her Türk emlakçı doğar!

Murat Akdoğan: Her Türk emlakçı doğar!

Ethica hastanelerinin sahibi Murat Akdoğan, “Her Türk emlakçı doğar” diyerek, müteahhitliğe başladı. Evleri 545 bin dolardan başlayan fiyatlarla sattıklarını belirten Akdoğan, “Ben aslında kendime komşu arıyorum” dedi



MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, Bodrum’da inşa edecekleri “Mila’s Daphne Peninsula” adlı projedeki rezidansları lansmana özel 545 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkardıklarını söyledi. Akdoğan, “Projenin üstüne titriyoruz, ilk olması nedeniyle referansımız olacak. Ayrıca kendi villam da orada olacak. Ben aslında kendime 72 tane komşu arıyorum” dedi.

Isıtma - soğutma sektörünün önemli kuruluşlarından Baymak’ı Hollandalı BDR Thermea şirketine satan ve aynı zamanda Ethica sağlık Grubu bünyesindeki Ethica ve Esthetica hastaneler zincirinin sahibi olan Akdoğan, gayrimenkul sektörüne girmesini, şöyle anlattı:


‘Her Türk emlakçı doğar’

“Biz aile olarak, baba usta, anne kalfa ve biz 5 kardeş çırak şeklinde bu işe kendi evimizi yaparak girmiştik. Her Türk emlakçı doğar. Bundan böyle ise profesyonelce bu işi yapacağız. Çok daha büyük projelerimiz olacak. Projemiz yurtdışında İngiltere ve Rusya’da pazarlanacak. Rusya’da bir banka aracılığıyla satışa sunulacak.”


Torunlarının ismini verdi

“Arsayı görünce aşık oldum” diyen Akdoğan, şöyle konuştu:

“Arsayı bize teklif ettiklerinde pazartesi fiyatı ile cuma günkü fiyatını farklı farklı söylediler. Gidip gördüm, arazinin tepesinden yarımadaya baktım ve 10 dakikada karar verdim. konut ya da turizm imarlı olup olmadığını, emsalini bile sormadım, en kötüsü kendime ev yaparım dedim. Araziyi bir kurumdan nakit parayla aldık. Üzerine doğaya ihanet etmeyen bir mimari yapı koymaya çalıştık. İsim olarak da torunlarım Mila ve Dafne’nin isimlerini koydum.”


60 milyon dolarlık yatırım

Projenin 60 milyon dolara malolacağını kaydeden Akdoğan, rezidans dairelerin satış fiyatları hakkında şu bilgileri verdi:

“172 metrekarelik teras dairelerimizi lansmana özel 545 bin dolardan başlayan fiyatlarla satıyoruz. Bahçe katlarımızı ise 780 bin dolardan başlayan fiyatlarla veriyoruz. Amacımız en iyisini en uygun fiyatla vermek. Bizim yanımızda 7 milyon dolara ev sattılar ben de inanamadım. Ben hep, insanlar neden ikinci eve ihtiyaç duysunlar derdim, Gündoğan’daki yazlık evimi alana kadar... Burası da konumuyla ve içerdiği özellikleriyle insanların ömürlerine ömür katacak bir yer olacak.


Şeffaf lobi


Proje kapsamında yer alan Vitality Luxury Hotel, 122 yatak kapasiteli olacak. Sağlıklı yaşam ve detoks konsepti ile tasarlanan otel bünyesinde a la carte restoran, bar, SPA, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu,  çimende ve kumsalda güneşlenme alanları bulunacak. Luxury Otel önünde planlanan helikopter pisti sayesinde hava yolu ile ulaşım imkanı sunulurken, yarımadanın en uç noktasına kurulacak olan tekne bağlama alanı ile denizden ulaşım imkanı da olacak. Türkbükü’ne tekneyle 15 dakikada varılabilecek. Otelin lobi katı yerden tavana camlarla kaplanarak kesintisiz manzara imkanı sağlayacak.


‘Flamingolardan esinlendik’

Mimar Pırıl Kuğu İşcan, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“81 bin metrekare arazi üzerinde rezidans ve otel bölümü olacak. Rezidans ve otel bölümleri ayrı olmakla birlikte rezidansta kalanlar otelin bütün imkanlarından faydalanacak. Site Bodrum Havalimanı’na 14, flamingoların konakladığı Tuzla gölüne 2 kilometre mesafede. Binaların tasarımında flamingoların havalanmasından esinlenerek yapılar havalanacakmış hissini vermeye çalıştık. Bitişiğimizde Doğuş Grubu’nun golf tesisi yapılıyor. Mart 2015’te temel attık, teslim tarihi için Mayıs 2017’yi hedefledik.”


Milliyet


Geri Dön