24 / 04 / 2024

Murat Kurum: Fikirtepe'de tabut evlere neşter vuruyoruz!

Murat Kurum: Fikirtepe'de tabut evlere neşter vuruyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fikirtepe ile ilgili olarak, "Tabut evlere neşter vuruyoruz" dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesini sunarken, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fikirtepe ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm dahilinde 750 milyon lira ödenek verildiğini kaydederek, “Fikirtepe’de, Kirazlıtepe’de tabut evlere neşter vuruyoruz. İstanbul’u yeşille buluşturuyoruz, Konya’da tarihi meydanları canlandırıyoruz. Yurt açıyor, üniversite inşa ediyoruz, yeni yuvalar yapıyoruz” diye konuştu.

Murat Kurum: Fikirtepe de tabut evlere neşter vuruyoruz!

İklim değişikliği krizinin ülkemizi de etkilediğini ve herkese sorumluluk düştüğünü kaydeden Murat Kurum, “Türkiye bundan sonra yeşil kalkınma devrimini gerçekleştirecektir. Türkiye’yi küresel iklim değişikliğiyle mücadelenin lideri yapacağız” dedi. Bakan Kurum, Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin ısrarlı sorular üzerine de, “Kanal İstanbul, Boğaz’ımızın özgürlük projesidir. Yüzde 52’si yeşil alanlardan oluşan Türkiye’nin en çevreci şehircilik projesidir. Yapacağımız rezerv konutlarla İstanbul’u depreme hazırlayan büyük bir dönüşüm projesidir” dedi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?


Geri Dön