19 / 04 / 2024

Muratpaşa Belediyesi 3 önemli proje için düğmeye bastı!

Muratpaşa Belediyesi 3 önemli proje için düğmeye bastı!

Son yıllarda spor ve sanat alanında yatırımlarını artıran Antalya Muratpaşa Belediyesi, 3 önemli proje için düğmeye bastı. Muratpaşa Belediyesi 33 milyon TL'ye mal olacak projeleri kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyor.



ANTALYA Muratpaşa  Belediyesi 33 milyon 647 bin TL'ye mal olacak 3 projeyi hayata geçiriyor. Tiyatrodan opera ve baleye kentin yeni sanat merkezi olacak Çağdaş Sanatlar Merkezi, dernekler yerleşkesi ve açılış için gün sayan kültür merkeziyle Muratpaşa Belediyesi, spor, sanat, fiziki mekanlar, estetik duygusu, demokrasi kalitesi, çoğulculuk anlayışı ile önemli çalışmalara imza atıyor. Muratpaşa Belediyesi'nin 2018 yılı içinde inşaatı tamamlanacak Çağdaş Sanatlar Merkezi, 17 milyon 849 bin TL'ye mal olacak. Yeşilbahçe Mahallesi'nde inşaat çalışmaları 5 bin 420 metrekare alanda başlayan merkezde 658 seyirci kapasiteli salonlar, otopark, enstrüman ve sahne depoları, orkestra, prova, aksesuar, yönetim odaları, kulis, atölye, fuaye-sergi salonu, sanat sokağı ve sosyal etkinlik terası yer alıyor. 


SİVİL TOPLUM MERKEZİ 

Muratpaşa Belediyesi, içinde 163 dernek merkezinin yer alacağı Avrupa'nın en büyük dernekler yerleşkesini Doğuyaka Mahallesi'nde inşa ediyor. 13 bin metrekare alan üzerine inşa edilen merkezde; 

500 kişilik konferans salonu, 12 çok amaçlı eğitim ve toplantı salonu, yöresel ürünlerin satışı için üniteler, yemekhane, yarı açık toplantı ve etkinlik alanıyla birlikte kapalı otopark yer alıyor. Merkez 13 milyon 328 bin TL'ye mal olacak. 


KÜLTÜR MERKEZİ 

Yeşildere Mahallesi'nde yapılan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi 2 milyon 470 bir TL'ye mal olan proje 2 bin 200 metrekarelik alanda inşa edildi. 3 kat olarak projelendirilen kültür merkezinde 250 kişilik cem, 150 kişilik konferans salonun yer alıyor. Kültür Merkezi'nde ayrıca eğitim salonları, yarı açık toplanma alanı, aşevi, gasilhane ve morg bulunuyor. Muratpaşa Belediyesi, aynı zamanda l'inci derece doğal SİT statüsünde bulunan falez kıyı bandında iki noktada kent parkı oluşturdu. Prof. Dr. Erdal İnönü'nün adım taşıyan kentsel yaşam alanı hizmete açıldı. Bababurnu Deniz Feneri yanında yer alan ve 35 bin metrekare genişliğindeki alan da kentsel yaşam alam olarak düzenleniyor. Muratpaşa Belediyesi, Antalya ODTÜ Mezunlar Derneği ve Adalya Vakfı işbirliğinde Gençlik Merkezi kurdu. 


Hürriyet Ek


Geri Dön