29 / 03 / 2024

Muratpaşa Belediyesi'nden yüzde 20’lik renkli boya desteği!

Muratpaşa Belediyesi'nden yüzde 20’lik renkli boya desteği!

Ümit Uysal, , ’Muratpaşa’yı Akdeniz Renkleri ile Boyuyoruz Projesi’ çerçevesinde Mevlana Caddesi üzerinde incelemelerde bulundu. Uysal binalarının yüzde 80’ini beyaza boyayanlara yüzde 20 renkli boyayı hibe edeceklerini söyledi.



Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal pilot bölge olarak Mevlana Caddesi’ne cephe binalarda başlatılan, ’Muratpaşa’yı Akdeniz Renkleri ile Boyuyoruz Projesi’ ve ilçe genelinde uygulanması için yapılan hazırlıklar hakkında açıklamalarda bulundu. Mahalle muhtarları ile Mevlana Caddesi üzerinde incelemelerde bulunan Uysal, renkler konusunun kent estetiğinde çok önemli olduğunu söyledi. Şehirleri oluşturan ruhun ve kimliğin estetik görünümünün renklerle oluştuğuna dikkat çeken Uysal, “Renkler konusunda uzun zamandır kaotik bir tablo var. Renk bütünlüğü yok. Uygulanan bir tema yok. Her bina ayrı ayrı boyanıyor. Şehrimiz turizmden ekmek yiyor. Bu çerçevede kent estetiği kentte yaşayan vatandaşların ruhsal durumunu iyi hissetmesinde önemlidir” dedi


Boya tercihinde bulunurken kolay yenilenebilir ve estetiğe uygun bir boya olmasını istediklerini söyleyen Uysal, “Bunun sonucunda yüzde 80 beyaz kalanı serin renkler olsun istedik. Renklerin mutluluğu arttırdığını biliyoruz. Yazın sıcaktan bunalıyoruz. Bu ortamda bizi sakinleştirici, huzur verici, serin renkler tercih edilmesini istedik. Bu renk tablosu hem daha temiz, daha huzurlu bir Muratpaşa oluşturacağına inanıyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre halkımızın yüzde 95’i memnun. Bütün Antalya’mızı ve Muratpaşa’mızı uygun renklere boyamaya davet ediyoruz. Yüzde 80’lik beyaz boya karşılandığında kalan yüzde 20’lik renkli kısmını biz karşılıyoruz. Güllük ve Yüzüncü Yıl gibi yerlerde uygulamamıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal değerlendirmelerde bulunduktan sonra cadde üzerinde kısa bir gezi yaptı. Yol üzerinde bulunan vatandaşlarla sohbet eden Ümit Uysal, mahallede bulunan bir kahvehaneyi ziyaret etti. Kahvehanede yanan sobada ısınan Uysal, vatandaşların çayını içerek sohbet etti.



Hürriyet




Geri Dön