29 / 03 / 2024

Muratpaşa Belediyesi'ne ikinci haciz şoku!

Muratpaşa Belediyesi'ne ikinci haciz şoku!

MURATPAŞA Belediyesi'ne 'kamulaştırmasız el atma' gerekçesiyle açılan davanın sonucuna göre, 1 hafta aradan sonra ikinci kez haciz girişiminde bulunuldu.



Muratpaşa Belediyesi 1 hafta aranın ardından aynı dava nedeniyle ikinci haciz girişimiyle karşı karşıya kaldı. Demircikara Mahallesi'nde sem spor sahası olarak kullanılan bir alana ilişkin açılan 'kamulaştırmasız el atma' davasına bağlı olarak alacakların tahsili için gerçekleştirilmek istenen hacizde, belediyenin girişinde yer alan Turunç Masa'da vatandaşların oturması için ayrılan koltuklar alınmak istendi. 22 Mart Salı günü yapılmak istenen hacizde başkanlık makamının bulunduğu katta mobilya takımı alınmak istenirken ikinci haciz işlemi sırasında sinirler gerildi. Ancak belediye dışına mal çıkmadan haciz sona erdi.


BELEDİYE YAZILI AÇIKLAMA YAPTI


Konuyla ilgili Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin geçmişte yapılan ve kökü Antalya Belediyesi dönemine dayanan imar uygulamalarından kaynaklanan bazı sorunlarla karşı karşıya olduğu ifade edildi. Kişi mülkiyetindeki yerlerin park, spor alanı ve benzeri alanlarda kalmasından doğan 'kamulaştırmasız el atma' davaları nedeniyle, belediyenin sonuçlanmış yüklü tazminat davalarıyla karşı karşıya olduğunun belirtildiği açıklamada, "Her belediyede aynı durumda olmakla birlikte, gayrimenkul değerleri nedeniyle en ağır tazminat yükü Muratpaşa Belediyesi'ndedir. Bu borçların tamamı 2014 öncesi dönemlerden intikal etmiştir" denildi.


HERKES DAVA AÇARSA 900 MİLYON BORÇ


'Kamulaştırmasız el atma' davaları nedeniyle Belediyenin potansiyel borçların toplamı belediye bütçesini aşan boyutta olduğunun vurgulandığı açılmada, şu ifadeler yer aldı: 


"Sonuçlanmış dava, anapara olarak 50 milyon TL, halen görülmekte olan sonuçlanması muhtemel dava yaklaşık 80 milyon TL, arazisi park, spor alanı gibi ortak kullanım alanlarında kalan herkesin dava açması halinde ise tahmini toplam miktar 900 milyon TL'dir. Belediyemizin gerçekleşen 1 yıllık bütçesi yaklaşık 190 milyon TL olduğuna göre, bu borçlar belediyemiz bütçesini aşan büyüklüktedir. Bu sorun ancak ve ancak TBMM'nin arazisi park, spor, gibi ortak kullanım alanlarında kalanlara, hazine arazilerinin verilmesini öngören bir düzenleme yapmasıyla çözümlenebilir."


Muratpaşa Belediyesi'ne geçen hafta 8'inci İcra Müdürlüğü'nce haciz için gelindiğinin hatırlatıldığı açıklamada, bugün yine aynı avukat tarafından fiili haciz girişiminde bulunulduğu kaydedildi. Bu haciz girişimlerinde amacın belediyeyi yıpratmak, küçük düşürmek, taciz etmek ve bu yolla da para tahsilatı sağlamak olduğunun iddia edildiği açıklamada, "Art niyetli, hukuku zorlayan ve aşan tacizkar davranışlarla, Muratpaşalının 1 lirasını hiç kimseye ödememekte kararlıyız. Ayrıca, bu davranışlara başvuracak olanlara karşı da hukuki mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız" denildi.


Hürriyet 


Geri Dön