29 / 03 / 2024

Muratpaşa Gösteri Merkezi yarışmasına 97 başvuru yapıldı!

Muratpaşa Gösteri Merkezi yarışmasına 97 başvuru yapıldı!

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Mimarlar Odası'nın "opera, tiyatro ve gösteri merkezi" için ulusal çapta düzenlendiği yarışmada başvurular alındı. 97 proje değerlendirilmek üzere Mimarlar Odası'na teslim edildi.



Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Mimarlar Odası'nın "opera, tiyatro ve gösteri merkezi" için ulusal çapta düzenlendiği yarışmada başvurular alındı. 97 proje değerlendirilmek üzere Mimarlar Odası'na teslim edildi. Proje, Yeşilbahçe'de Çınarlı Caddesi'ndeki yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda inşa edilecek. Alanın 3 bin 353 metrekarelik bölümü gösteri merkezi olarak planlanacak. Merkezin en az 400 izleyici kapasiteli ve orkestra çukuruna sahip sahneye sahip olması hedeflenirken alanın geriye kalan 3 bin 661 metrekarelik bölümü ise çocuk ve sanat temalı park ve yeraltı otoparkı olarak düzenlenecek. 


Değerlendirme 2 Ocak'ta ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr, Celal Abdi Güzer, başkanlığında Yüksek Mimar Emre Arolat, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr. Alper Ünlü, Yüksek Mimar Haşim Ertuğ Uçar ve inşaat Mühendisi Mustafa Balcı'dan oluşan başvuruda bulunan 97 projeyi değerlendirecek ve 12 Kasım'da finale kalan 8 projeyi açıklayacak. Finale kalan projeler üzerinde değerlendirme süreci 2 Ocak'ta başlayacak. Jüri çalışmaları sonunda hazırlayacağı raporunu, Muratpaşa Belediyesi'ne sunacak ve kazanan proje Belediye tarafından açıklanacak. 


Milliyet Akdeniz


Geri Dön