26 / 04 / 2024

Muratpaşa Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı!

Muratpaşa Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı!

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Yenigün Mahallesi'nde bulunan Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı. Törene katılan Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa'mız, inançlarımızın ve kültürümüzün, içeriği ve ruhuyla en güzel yaşandığı yerlerden bir tanesidir" dedi.



Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yenigün Mahallesi'nde Hacı Akay Okudur Camii'nin ibadetine katıldı. Uysal, "Muratpaşa'mız, inançlarımızın ve kültürümüzün, içeriği ve ruhuyla en güzel yaşandığı yerlerden bir tanesidir" diye konuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre; Başkan Uysal, 1964'te Hacı Hüseyin Semani'nin yaptırdığı ve geçtiğimiz yıl vatandaşların yardımları ve Hacı Akay Okudur'un maddi ve manevi destekleriyle yenilenen Hacı Akay Okudur Cami'nin ibadete açılışı nedeniyle gerçekleşen törene katıldı. 

Muratpaşa Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı!

Yenigün Mahallesi'nde bulunan caminin açılışında Antalya İl Müftülüğü'nden kısa bir süre önce emekliye ayrılan Osman Artan, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddisi Uysal, hayırsever iş adamı Akay Okudur ve pandemi nedeniyle sınırlı sayıda mahalle sakini katıldı. Başkan Uysal, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Muratpaşa'nın Türkiye'nin suç oranı en düşük yerlerinden biri olduğundan bahsetti. Bunun, 'salih amel' üzerine yaşanan bir hayatın sonucu olduğundan bahseden Başkan Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Bu, insanların kul hakkından uzak yaşamasının bir sonucudur. Bu vesileyle 'Muratpaşa'mızda yaşamaktan çok mutluyum, memnunum, mesudum' diyenlerin oranı yüzde 85 civarında olduğunu ifade etmek isterim. Bu anlamda, Muratpaşa'mız Türkiye rekoruna sahip ilçelerden bir tanesidir. Muratpaşa'mız, inançlarımızın ve kültürümüzün, içeriği ve ruhuyla en güzel yaşandığı yerlerden bir tanesidir."

Muratpaşa Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı!

Diğer konuşmalar sonrasında caminin yenilenmesine katkı sunan hayırseverlere plaketleri takdim edilirken hep birlikte edilen dualar eşliğinde Hacı Akay Okudur Camii'nin açılışı yapıldı.


Geri Dön