27 / 04 / 2024

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 



Antalya Muratpaşa Kırcami bölgesinde yeni imar planları hayata geçiyor. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 10 mahalle için hazırlanan imar planları kapsamında ilk inşaat ruhsatının teslimi yapıldı. Bölgenin imar planlarının yaklaşık 1.5 yıldır yürürlükte olduğunu söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Planlamaya ilişkin bir sıkıntı, bir engel çıksa dahi aşmak için, komşularımızla birlikte çalışacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Tarım mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını içeren yaklaşık 1500 hektar büyüklüğündeki Kırcami'de ilk inşaat ruhsatının teslimini yaptı. Bölgede 13 bin 100 metrekarelik bir parselin sahibi olan Doğan ailesi, inşaat ruhsatını Başkan Uysal'dan aldı. 

35 yıldır planlama sorunu yaşandığını söyleyen Başkan Uysal bölgelerinde inşaata başlanmasına imkan tanıyan planların yaklaşık 1.5 yıldır yürürlükte olduğunu dile getirdi.

Geçmişte meydana gelen süreçler nedeniyle inşaat ruhsatı alınmadığını belirten Başkan Uysal, “Komşularımızı bir an önce ruhsatlarını almaları konusunda yüreklendirmeye çalışıyoruz. Planlamaya ilişkin bir sıkıntı, bir engel çıksa dahi aşmak için, komşularımızla birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu. 

Bölgenin ilk inşaat ruhsatını teslim alan Doğan ailesini tebrik eden Başkan Uysal, “Antalya'mıza, Muratpaşa'mıza, komşularımıza hayırlı olsun" dedi.

 Muratpaşa'da kaçak metruk binanın yıkımı gerçekleşti!


Geri Dön