25 / 04 / 2024

Muratpaşa'da tapu müjdesi!

Muratpaşa'da tapu müjdesi!

Muratpaşa Belediyesi, Ermenek'in Obruklar Mevkii'nde yıllardır süren mülkiyet sorunu gecekondu yasası kapsamında çözerek, hak sahiplerine tapularını verecek.



ERMENEK Maliyesinde mülkiyetinde bulunan ve üzerinde gecekondular bulunan arsaları 4706 sayılı yasadan dolayı ihalesiz hak sahiplerine tapu veremeyen Muratpaşa Belediyesi Ermenek'in Obruklar Mevkii'nde bulunan ve gecekondu önleme bölgesindeki arsalarını ise 775 sayılı gecekondu yasası kapsamında tapularını verecek. 70 ayrı gecekondunun bulunduğu 23 ayrı parselde toplam 42 bin 801 metrekare arsa üzerinde bulunan gecekondu sahipleri arasında kimlerin hak sahibi olduğunun belirlenmesi için araştırma da yapılacak. Hak sahibi olduğu ispat eden gecekondu sahipleri de yıllardır süren tapu beklentilerine kavuşmuş olacak. Muratpaşa belediye başkanı Ümit Uysal, ihalesiz tapu veremedikleri hak sahipleri içinde 406 sayılı yasada değişiklik yapılması için Ankara'ya gideceklerini açıkladı. 


OBRUKLAR MEVKİİ'DE 

Geçtiğimiz aylarda Ermenek'te ki işgal konumunda olan arsaların ihale yolu ile satışının yapılacağı gün belediye önünde gerçekleştirilen eylemle gündeme gelen Ermenek Mahallesi'nin mülkiyet sorunu dün gerçekleşen Muratpaşa Belediyesi Meclis toplantısında bir kez daha gündeme geldi. Başkan Uysal, Tapu verecekleri Obruklar Mevkii'nin gecekondu önlemi bölgesi ilan edildikten sonra 775 sayılı Gecekondu yasası kapsamında Hazinenin arsaları belediyeye devretmemesi üzerine 1999 yılında açılan davanın kazanıldığını ve bedelli tahsis ile tapu verilebileceğini söyledi. Eımenek Mahallesi'nde belediye mülkiyetinde evi olan ve hak sahibi konumunda bulunanların haklarının korunacağının altını da çizen Başkan Uysal. "O bölgedeki hak sahiplerinin evlerini kendi evim gibi görüyorum. Onun için haklarını koruyacağım" dedi. 


YASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART 

Belediyenin diğer mülkiyetinde bulunan ve 4706 sayılı yasa yüzünden ihale yapmadan tapu veremedikleri arsalar için TBMM'de milletvekilleri yemin ettikten sonra Ankara'ya gitmeyi düşündüğünü de hatırlatan Başkan Uysal, "İlgili yasa hazine arsaları için çıkmış. Hazine mülkiyetinde bulunan ve işgal altında bulunan arsalarım ihalesiz verebiliyor. Ancak belediyeler veremiyor. Bu yasaya iki kelime eklenmesi gerekiyor. Onun için grup sözcülerimizle birlikte Ankara'ya gidebiliriz" dedi. AKP Grup Sözcüsü Cemal Öner ise Ermenek' te ki mülkiyet sorunun önemine değinerek, "Ermenek konusunda zaman zaman Büyükşehir ile Muratpaşa belediyesi alasında yetki kargaşası yaşanıyor. Bu sorunun çözüleceğine inanıyorum" dedi. Yasada yapılacak değişiklik konusunda kendisinin de görev üstleneceğine değinen Öner, "Seçimden önce Emıenek bölgesine gittiğimizde, insanları kaygıları olduğunu gördük. Belediye arsaları Hazineye devrederse evlerinin  TOKİ  aracılığına alınabileceğini düşünüyor. Yasanın değişmesi konusunda el birliği ile çalışalım. Bu sorunu ne CHP'nin ne AKP'nin ne de MHP'nin sorunu. Bu sorun hepimizin sorunu. Onun için Hep birlikte Ankara'ya giderek yasa konusunda gereğini yapalım" dedi. CHP Meclis Üyesi Reşat Oktay ise Kepez Belediyesi' nn bugüne kadar hazine arazilerini üzerine aldıktan soma hak sahibi olmayan kişilere tapu verdiğini hatırlattı. Yapılan konuşmalardan sonra Emrenek Obruklar Mevkii'nde belediye mülkiyetin bulunan toplam 42 bin 801 metrekare 23 ayrı parselde hak sahiplerinin belirlenmesi için gündem maddesi ilgili komisyona gönderildi 


Hürses 


Geri Dön