16 / 04 / 2024

Muş İl Halk Kütüphanesi hizmet binasının temeli atıldı!

Muş İl Halk Kütüphanesi hizmet binasının temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödeneği karşılanan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ihalesi yapılan muş İl Halk Kütüphanesi hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.



Muş-Bitlis karayolunun Terminal Kavşağı mevkiinde yapımına başlanılan halk kütüphanesinin temel atma töreninde konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Muş için önemli bir hizmetin daha gerçekleştirildiğini söyledi. Vali Büyükersoy, okulların ve kütüphanelerin çok hayırlı hizmetler olduğunu belirterek, gelecekte iyi bir nesil yetiştirmenin yolunun okullar ve kütüphanelerden geçtiğini kaydetti. Son günlerde artan saldırılar ve olaylara değinen Vali Büyükersoy, "Bizler çocuklarımız hayırlı evlatlar olsun, annelerine babalarına ve çevresine faydalı insanlar olsun diye uğraşıyoruz. Ama birileri de çocuklarımızı aldatmak, kandırmak, onlara molotof attırmak, yakmak, yıkmak ve insanları tehdit etmek için uğraşıyorlar. İşte fark bu. Bir tarafta insani değerleri çocuklarımıza kazandırmak isteyen bir yaklaşım var, diğer tarafta ise şeytani, tamamen insanlık düşmanı ve zararlı bir nesil yetiştirmek isteyen bir kesim var. Bunları iyi değerlendirmek lazım. İki kesimi iyi tartmak lazım" dedi.


Konuşmasında annelere de seslenen Vali Büyükersoy, "Özellikle annelere sesleniyorum buradan. Eğer çocuklarınızın kötü bireyler olmasını istemiyorsanız, topluma, kendisine ve özellikle çocuğun kendisine zararlı olmasını istemiyorsanız eğer, çocuklarınızın eğitimi ile terbiyesi ile ilgilenin. Çünkü ilgilenmediğinizde önce ailesine, sonra kendisine ve sonra da çevresine zarar veriyor. Böyle bir bireyin, böyle bir neslin yetişmesini arzu etmiyoruz" şeklinde konuştu.


Bölge illeri arasında en büyük kütüphanelerden birisinin Muş’ta yapımına başlanıldığını ve gelecek yıl hizmet vermeye başlayacağını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin ise, "768 metrekare alan üzerine inşa edilen ve dört kat olan hizmet binamız 3 bin 100 metrekare kapalı alandan oluşmaktadır. 2 milyon 844 bin liraya mal olacak kütüphane binamızda 350 kişilik konferans salonu, gençlik ve engelli bölümleri, süreli yayın sergi bölümü, derleme odası, gurup ve tek çalışma odaları ile kafeterya bulunmaktadır" dedi.Tören, konuşmaların ardından Vali Vedat Büyükersoy’un kütüphane temeline ilk harcı dökmesi ile sona erdi.


Milliyet


Geri Dön