18 / 04 / 2024

Muş Kırköy'de yol sorunu çözüldü!

Muş Kırköy'de yol sorunu çözüldü!

Muş’un merkeze bağlı Kırköy Belde Belediyesi, yol sorununu kilitli parke taşı döşeyerek çözüme kavuşturdu.



Merkeze bağlı Kırköy Belde Belediyesi’nden yaşanan yol sorunu döşenen kilitli parke taşı ile çözüldü. Yaklaşık 3 bin nüfuslu olan beldede çok zor şartlarda hizmet verdiklerini belirten Kırköy Belde Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mendeş, imkanlar dahilinde eksiklikleri giderdiklerini söyledi. DAKA, DAP, AB ve çeşitli alanlarda proje üretmek için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Mendeş, “Belediyemizin alternatif bir geliri yoktur. Bunun için projelerden istifade etmek ve gelir getirici işler yapmak istiyoruz. Bunun için proje alanlarında uzman bir ekibe ihtiyacımız var. Gerekli adımları atıyoruz ve inşallah bu konuda da istediğimiz ve planladığımız hedeflerimize ulaşırız” dedi.



Belediyenin araç parkının neredeyse yok denilecek seviyede olduğunu ve bunun için destek beklediklerini kaydeden Mendeş, “Araç parkımız çok yetersiz ve iş yapamıyoruz. Şu anda belediyemiz sınırları içerisinde 5 bin metrekare kilitli parke taşı çalışmamızı yaparak tamamladık. 2014 yılından 2016’ya kadar, yani genel toplamda 17 bin metrekarelik bir taş döşeme çalışması yaparak tamamladık. Bunları yaparken tamamen belediyemizin imkanlarını kullandık. Bizim belediyenin çok fazla araç eksiği var ve hemen hemen çok zor şartlarda hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.



Merkezi hükümetten ve diğer büyükşehir belediyelerinden destek beklediklerini vurgulayan Başkan Mendeş, “Ne kadar hizmet yapmışsak da tamamen belediyenin imkanlarını maksimum düzeyde hizmete dönüştürüyoruz. Yani çoğu zaman insan gücü kullanarak yapıyoruz. Zaten belediyenin geliri belli ve dışarıdan bize tek kuruş bir gelirde gelmemiştir. Bu konuda destek bekliyoruz. Belediyenin garajı, duvarı, suru ve diğer eksikliklerini tamamladık. Diğer eksiklikleri de kısa sürede çözmek için canla başla çalışacağız” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön