24 / 04 / 2024

Muş Yeşilova'nın kanalizasyon sorunu çözülüyor!

Muş Yeşilova'nın kanalizasyon sorunu çözülüyor!

Muş’un Yeşilova beldesinin yıllardır süren kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor. 3 milyon TL’lik bir finansmana sahip projenin yüzde 50’sinin AB’den hibe destekli olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...



Muş’un Yeşilova beldesinin yıllardır süren kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor.


Proje hakkında bilgi veren Yeşilova Belediye Başkanı İlhan Çiftçi, 3 milyon TL’lik bir finansmana sahip projenin yüzde 50’sinin AB’den hibe destekli olduğunu söyledi. Hazırladıkları proje ile yıllardır beldenin büyük bir sorunu haline gelen alt yapı sorununu çözeceklerini ifade eden Çiftçi, "400 haneli olan 2 bin 116 nüfuslu Yeşilova beldesinin yıllarca alt yapısının olduğunu biliyorduk. Ama göreve geldiğimizde olmadığını gördük. Bu nedenle projeler üreterek alt yapı ile ilgili çalıştık. İnşallah kısa zamanda çalışmalara başlayacağız” dedi.


“ESKİ HÖYÜK TURİZME KAZANDIRILACAK”


1932 yılında beldelerinde bulunan höyüğün üzerine cami yapıldığını ifade eden Çiftçi, “Beldemizde iki cami var. Biri 1932 yılında höyüğün üzerine yapılan camidir. Onun yeri birinci derece Sit alanı olduğu için yeniden yapamadık. Yıllarca cami yapımı için verilen tüm uğraşlara rağmen bir türlü yapılamıyordu. Ancak biz göreve gelir gelmez prosedüre uygun olarak başlattığımız çalışmaları bitirme aşamasına getirdik. Bunun yanında yine yeni yapılan camimizde bitmek üzere olup inşallah bu sene tamamlanacaktır. Birinci derece Sit alanı bölgesinde olan höyüğü de yeniden onararak belde turizmine kazandırmayı amaçladık” şeklinde konuştu.


Başkan Çiftçi, göreve geldikleri günden itibaren tek amaçlarının belde halkına hizmet olduğunu anımsatarak bu kapsamda yaptıkları çalışmalara kısaca değindi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön