26 / 04 / 2024

Musa Aykaç: Konut satışında istikrar çok önemli!

Musa Aykaç: Konut satışında istikrar çok önemli!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, “ Güzel günlerde 20 taksit bile yapmayan bir inşaat şirketi hava kötüleştiğinde 100 taksit yapıyorsa oradan hemen uzaklaşın ” dedi...



Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, “Güzel günlerde 20 taksit bile yapmayan bir inşaat şirketi hava kötüleştiğinde 100 taksit yapıyorsa oradan hemen uzaklaşın” dedi.


Konut yatırımı yaparken dört doğruya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Musa Aykaç, “Yatırımcılar ‘lokasyon, proje, şirket ve fiyat doğru mu’ diye sormalı. Birisinde tereddüt ediyorsanız konut almayın” dedi. Gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri Sözcü’ye değerlendiren Musa Aykaç, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.


’6 ay önce alanın ne günahı var’

Konut satışında istikrarın çok önemli olduğunu ifade eden Aykaç, “Nurol GYO olarak piyasa şartları kötüleşti diye indirim yapmıyoruz, vadeyi uzatmıyoruz. 6 ay önce daire alanın ne günahı var” diye sordu.

Nakite sıkışan bazı sat-yapcı inşaat şirketlerinin düzenlediği kampanyalara dikkat çeken Aykaç, şunları söyledi:

“Güzel günlerde bir firma size 20 taksit bile yapmazken havanın kötü olduğu dönemde tutup size 100 taksit yapıyorsa oradan hemen uzaklaşın. Fırsat denilen şeyin içeriğini iyi bakmak lazım. Ucuz olan her şey fırsat olsaydı, tüm ürünlerin 1 lira olduğu Çin ürünleri satan dükkanlar her köşe başında olurdu. Karı koca para biriktirdiniz 300 bin lira bir şirkete getirip verdiniz iki ay sonra inşaat durdu. O zaman ne olacak? 1 liraya alıp çöpe attığınız ürün canınızı acıtmaz ama gayrimenkul farklı bir durum, adamı inletir.”


Gelişime açık bölgeleri tercih edin


Konut alacakların alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla gelişime açık bölgeleri tercih etmesi gerektiğini kaydeden Aykaç, “Yatırımda en çok kazancı sağlayacak şey doğru lokasyon. Geliştiricinin kim olduğu ile projenin doğru mimari ve fonksiyonlarla inşa edilip edilmediği de çok önemli. Bu üçünün doğru olması fiyatın yüksek olmasını gerektirmez, fiyat da doğru fiyat olmalı. Bu dört başlığı müşterinin sorgulaması gerekiyor. Birisinde tereddüt ediyorsanız konut almayın” değerlendirmesini yaptı.

Yabancı biber gazı yemeyeceğini bilmeli

Geçtiğimiz yıl yabancılara 1,8 milyar dolarlık gayrimenkul satış yapıldığını belirten Musa Aykaç,

“Bunun 10 milyar dolara kadar çıkma potansiyeli var. Ama sadece nitelikli gayrimenkul üreterek erişemezsiniz. Ev alan yabancıların dışarı çıktığında biber gazı yemeyeceğini, tokatlanmayacağını, güvenle alışveriş yapıp sokaklarda dolaşacağını bilmesi gerekir. Bu nedenle yabancıya satış bir hükümet politikası olmalı. Ortalık biraz durulduğunda yabancıların gayrimenkule olan talebi artacak” dedi.


Yüksek yapı öcü değil


Son dönemde özellikle İstanbul’da yüksek yapıların tartışıldığına dikkat çeken Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, son dönemde “Yüksek yapı öcü değildir. Bilakis kurallara uygun inşa edilirse çok işlevseldir. Dikey binalar özellikle büyük şehirlerde yeşil alanların yaratılmasına da olanak verir. Yüksek yapının nerede yapıldığının önemi var. Şehrin master planı çerçevesinde yüksek yapıların konumlandırılacağı yerler belli olmalı” değerlendirmesini yaptı.


740 milyon dolarlık proje yapıyor


2015 yılında toplamda 1 milyar yatırım değerine sahip proje hedeflediklerini söyleyen Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, “Bundan sonra da kentin merkezinde gelişmeye açık bölgelerde yapılar üreteceğiz” dedi. Nurol GYO, hali hazırda İstanbul’un farklı noktalarında, toplam yatırım değeri 740 milyon doları bulan 3 projeyi hayata geçiriyor:


Nurol Tower: Nurol GYO’nun, Mecidiyeköy’de 7 bin metrekare arazide ‘EvOfisEv’ konseptiyle gerçekleştirmekte olduğu Nurol Tower projesinin yatırım değeri 140 milyon dolar.

Projede 243 adet ev-ofis, 12 adet ofis, çarşı katında da 36 adet dükkan ve mağaza olmak üzere 291 bağımsız bölüm bulunuyor. 133 metre yükseklikteki 32 katlı Nurol Tower’ın 2014 yılında tamamlanması planlanıyor. Projenin yüzde 50′si satılmış durumda.


Nurol Park: Güneşli’de Hürriyet Medya Towers olarak bilinen ve 55 bin metrekare alana sahip arsada yükselen Nurol Park projesi, bin 118 adet konut, 70’e yakın ticari alan, otel ve 20 bin metrekare alana sahip ofis bloğunun bulunduğu karma bir proje. 340 milyon dolar yatırım değerine sahip Nurol Park’ta satışlar yüzde 40 seviyesine ulaştı. Projenin tüm fonksiyonlarıyla 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.


Nurol Life: Seyrantepe’de Türk Telekom Arena Stadı’nın hemen yanı başında, 9 bin 525 metrekarelik arazi üzerinde inşa edilen Nurol Life projesinde 502 konutun yanı sıra 50 adet ofis ve 2 adet dükkan yer alacak. 50 katlı bir kule olarak inşa edilecek Nurol Life, 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor. Tüm fonksiyonlarıyla 2017 yılının birinci çeyreğinde tamamlanması planlanan projenin yüzde 20′si bir ayda satıldı.


İsmail Şahin/ Sözcü Gazetesi 


Geri Dön