24 / 04 / 2024

MUSKİ'nin Bodrum Orkakent yatırımına itiraz!

MUSKİ'nin Bodrum Orkakent yatırımına itiraz!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), Bodrum'a bağlı Orkakent mahallesinde yaklaşık 4 milyon liraya yaptırılan atıksu biyolojik arıtma tesisi hakkındaki mahkeme kararına itiraz etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), Bodrum'a bağlı Orkakent mahallesinde yaklaşık 4 milyon liraya yaptırılan atıksu biyolojik arıtma tesisi hakkındaki mahkeme kararına itiraz etti. MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla 2'nci İdare Mahkemesi'nce yürütülen ihalenin iptaliyle ilgili davanın sonuçlandığını belirterek, "Yerel mahkeme tarafından imar plan değişikliğinin ve arıtma tesisi için yapılan ihale işleminin iptallerine karar verildi. Ancak, MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak bölge için önem arz eden tesisin yıkılmaması için bir üst mahkemeye itirazda bulunduk. Söz konusu atıksu biyolojik arıtma tesisi, 6 bin 630 metreküp/gün kapasiteye sahip. Yaklaşık 4 milyon lira harcandı. Bu rakamın yarısı İller Bankası tarafından hibe edildi, yarısı da MUSKİ tarafından karşılandı" diye konuştu. 


Kamu yararı gözetilsin 

Kamu yararının gözetilmesini istediklerini kaydeden Ülgen, "Tesisin bulunduğu mahallenin kış nüfusu 14 bin iken, yaz mevsiminde nüfus 30 bin civarında. Mahallenin bu tesise ihtiyacı var. Tesisin yıkılması halinde ilerleyen süreçte sağlık açısından da vatandaşlarımız tehdit altında kalacaktır. Takdir yüce mahkememizin. Toplum sağlığıyla ilgili, turizm bölgesi adına hayati önem arz eden tesisin kamu yararı göz önüne alınarak bir karar verilmeli. Her türlü karara saygılıyız ama Yüksek Mahkeme'den yıkılmamasına dair bir karar bekliyoruz" dedi. 


Yeni Asır



Geri Dön