19 / 04 / 2024

Muş’ta heyelan korkusu!

Muş’ta heyelan korkusu!

Muş’un Ağartı köyünde daha önce meydana gelen heyelan dolayısıyla evleri zarar köy halkı, can korkusuyla yaşıyor. Evlerde oluşan çatlakların bazılarının genişliği on santimetreye kadar ulaşıyor.



Muş’un Ağartı köyünde daha önce meydana gelen heyelan dolayısıyla evleri zarar köy halkı, can korkusuyla yaşıyor.


250 hanesi, 5 mezrası ve bin 800 nüfusu bulunan Ağartı köyü halkı, heyelan nedeniyle yıllardır korku içinde yaşıyor. 2009 yılında meydana gelen heyelandan dolayı evlerde derin çatlaklar oluşurken, köylüler hasarlı evlerinde oturmaya devam ediyor. Yetkililerin defalarca inceleme yaptıklarını, ancak henüz bir sonuç alamadıklarını belirten köy halkı, oluşan derin çatlakların her şeyi gözler önüne serdiğini söylediler.


“DUVARLARDAKİ ÇATLAKLARI BEZ PARÇALARIYLA KAPATIYORUZ”


Evlerde oluşan çatlakların bir kısmının genişliği on santimetreye kadar ulaşıyor. Evinde çok sayıda çatlak olduğunu belirten köylülerden Sıdık Çelik, “Evimde meydana gelen çatlakları bez parçaları ve çeşitli malzeme ile kapatıyoruz. Çatlaklardan karşıya bakınca rahatlıkla görülebiliyor. Çatlaklara genelde bez parçaları tıkayarak kapatıyoruz. Evimizde korkuyla yaşamak zorunda kalıyoruz. Çünkü başka bir çaremiz yok” dedi.


6 nüfusla her an yıkılacak olan bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Çelik, “Yetkililerin acilen durumumuza çözüm bulmasını istiyoruz. Hiçbir şey yapılamıyorsa bari bir konteyner versinler, burası hem tehlikeli hem de yaşanacak bir yer değil. Devlet büyüklerimizin sesimizi duymasını istiyoruz” şeklide konuştu.


Hürriyet Yerel




Geri Dön