28 / 03 / 2024

Muş'ta TOKİ Konutları için kura çekim hazırlığı!

Muş'ta TOKİ Konutları için kura çekim hazırlığı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Muş’ta hayata geçirilen 715 konutun hak sahipleri arasında kura çekim işlemi yapıldı. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Muş Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve  TOKİ  tarafından yürütülen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde sona gelindi.

 

715 konut ve 115 iş yerinin hak sahiplerine teslim edilmesi için çalışmalar başladı. TOKİ konutlarında hak sahibi olanlar için 4 Ocak 2018 Perşembe günü saat 14.00’te kura çekimi gerçekleştirilecek. Hak sahipleri, Noter huzurunda öğretmenevinde gerçekleştirilecek olan kura çekimine katılabilecekler. 

 

Belediye Başkanı Feyat Asya konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Asya, "Belediyemiz öncülüğünde Kale Mahallesi’nde başlatılan Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesinin tamamlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanan proje ile afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan yapılar oluşturuldu. Proje kapsamında 715 konut, 115 iş yeri ve 1 cami ile çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. Artık hak sahiplerini konutları ile buluşturuyoruz. 4 Ocak tarihinde Noter huzurunda hak sahiplerinin kurası çekilecek. Daha sonraki süreçte geri kalan yapılar TOKİ tarafından satışa çıkarılacak. Ancak bunun için henüz bir tarih belirlenmedi. Bununla ilgili gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra duyurular yapılacaktır" dedi.


Geri Dön