25 / 04 / 2024

Muş'ta yapılan olimpik yüzme havuzu yüzde 90 tamamlandı!

Muş'ta yapılan olimpik yüzme havuzu yüzde 90 tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muş’ta yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu ile spor salonu inşaatlarının yüzde 90’ı tamamlandı.



Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kartal, bin 500 kişi kapasiteli spor salonunun 20 gün içinde, 500 kişi kapasiteli kapalı yarı olimpik yüzme havuzunun ise bir ay içerisinde tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi. Yapılan tesislerin Muş’a çok katkı sağlayacağını ifade eden Ali Kartal, yarı olimpik yüzme havuzu işinin zahmetli bir iş olduğunu ve havuzun estetik özelliklerinin fazla olduğu için spor salonundan bir ay sonra teslim edileceğini ifade ederek, "Yüzme havuzu inşaatımızın da şu anda yüzde 80-85’i tamamlandı ve çatı yapımı devam ediyor. Havuz gövdesinin inşaatına dün itibariyle başlandı. Yaklaşık bir ay sonra teslim edilmesini bekliyoruz. İşin teslim edilme tarihi de bitmek üzere. İlimiz kış ili olduğundan dolayı çalışmalarda aksilikler oldu. İnşaat sürecinin uzun sürmesinden dolayı genel müdürlükten süre uzatımıyla ilgili bir karar alındı ve onu kullanıyorlar" dedi.


Muş için çok önemli iki tesisin olduğunu belirten Kartal, "Vatandaşlara ve sporculara açık bir spor tesisi olacak, ama öncelik her zaman sporcunun olacaktır. Havuzumuz kadın, erkek ayrımı yaparak belirli günler içerisinde, belirli saatlerde vatandaşlara açık olacaktır ve böylelikle herkesi spora davet ediyoruz. Tesis konusunda ilimizin sıkıntıları vardı. Tesislerin tamamlanmasıyla bir nebze de olsa ilimiz rahatlamış olacak. Yüzme havuzumuz Türkiye genelinde olduğu gibi Muş’ta da cüzi bir miktarda ücretli olacak. Genel müdürlüğümüzün belirleyeceği fiyat tarifesi üzerinden ücret uygulaması yapılacaktır. Bu ücretlerin alınma sebebi ise havuzların giderlerinin çok yüksek olmasıdır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sadece yüzme havuzumuz ücretli olacaktır, öteki branşlarımız ücretsizdir" diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön