29 / 03 / 2024

Mustafa Bozbey: Bursa'daki kentsel yenileme nüfusu arttırmamalı!

Mustafa Bozbey: Bursa'daki kentsel yenileme nüfusu arttırmamalı!

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin kentsel yenilemede planlı ve çağdaş bir yerleşim alanı oluşturarak vatandaş, kamu ve yatırımcıyı mağdur etmemeyi hedefliyor.



Bursa Nilüfer Belediyesi'nin kentsel yenilemede planlı ve çağdaş bir yerleşim alanı oluşturarak vatandaş, kamu ve yatırımcıyı mağdur etmemeyi hedefliyor. Kentsel yenilemede kriterlerin olması gerektiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Yapılacak yenileme nüfus yoğunluğunu artırmamalf dedi. Bursa Nilüfer Belediyesi, kentsel yenilemede çalışmasında insan odaklı bir yol izliyor. Kentsel Gelişim Stratejisi'nde, Nilüferliler'in sağlıklı, kaliteli yapılarda çağdaş yaşam standartlarında bir yaşam sürdürebilmesi, yaşayanların haklanın ön plana alan belediyecilik hizmetlerini sunma hedefi bulunuyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye'de yapılmak istenenin dönüşüm değil, kentsel yenileme olduğuna dikkat çekerek, "Yasa maalesef guduk bir yasa, doğru bir yasa değil. Dönüşümü tam anlamıyla insan odaklı yapabilecek bir yasa değil. Çünkü kentsel dönüşüm insanla başlar, insanla biter. Ama şu anda binalar yıkılıyor, yerine yem binalar yapılıyor. Bu Kentsel yenileme" diye konuştu. Başkan Bozbey gülümseyen bir kent oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Bozbey, "Bu uygulamada vatandaş kazanmalı, kamu kazanmalı ve tabi kı yatın ma da kazanmalıdır. Bu uçunun kazançlı olduğu yerde biz varız Başkası da mümkün değil. Biz bu üçünün de kazandığı bit planlama belgesi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Buısa'da kentsel yenileme adına yanlış adımlar atıldığına vurgu yapan Bozbey.kentteki yapıların yüzde 90'ının 1999 yılı öncesi yapıldığına dikkat çekerek, verilecek emsal artışının nüfusu arbracağmı belirtti. Yemlemenin parsel bazında yapılmaması gerektiğini belirten Bozbey, "Yapılacak kentsel yenilenle nufus yoğunluğunuarbrmamalı" diye konuştu. 


BÖLGESEL PLAN LAZIM 

Yapılacak çalışmalarla ilgili çekincelerini söyleyen Bozbey, şunları söyledi: "Eğer siz bir bölgede yenilemeyi parsel bazında yaparsanız zaten bu kentte şu anda ulaşım felç, yarın öbür gün bırakın kentin içine girmeyi kentin dışındaki mahallelere dahi giremeyiz. Bir bölgesel plan yapmadan olumlu sonuç almanız mümkün değil. Nufusu arttırmadan bu olmuyor. '0.50 emsal artış verdik de gelin yapın, kurtarın kendinizi' dernek bence topu auta atmaktır, "Benden günah gitti, ne yaparsanız yapın' demektir. 20 sene sonra bu kentin İstanbul'dan daha da berbat duruma duşece ğinin de ayak seslerini duymaktayız." 


Hürriyet


Geri Dön