19 / 04 / 2024

Mustafa Demir tapu dairelerini denetledi!

Mustafa Demir tapu dairelerini denetledi!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in vatandaş gibi gittiği tapu dairelerinde yaptığı denetim, Türkiye genelinde ses getirdi



Bazı vatandaşlar, kendi illerindeki tapu müdürlüklerinde yaşadıkları sorunları Demir'e ilettiler. Bakan Demir, rüşvet iddialarıyla kamuoyunda rahatsızlık yaratan tapu dairelerinde denetim yaptığını Hürriyet'e açıklamış ve bazı tapu dairelerine sivil araç ve spor kıyafetle giderek, şikâyetleri dinleyip gözlem yaptığını anlatmıştı. Bakan'ın bu açıklamalarının ardından hem Hürriyet'e hem de Bayındırlık Bakanlığı'na şikâyet telefonları geldi. Bazı vatandaşlar, Bakan'dan yardım istediler. Vatandaşlar bazı tapu müdürlerinin işi yavaşlattığını, "Hızlanması için fedakarlık gerekir" şeklinde rüşvet imasında bulunduğunu anlattılar. Bazı tapu müdürlerinin ilin emlakçılarıyla birlikte çalıştığını da iddia edip telefon numaralarını da verdiler.
Hürriyet'e gelen şikâyet telefonlarına ilgi gösteren Demir, benzer şikâyetlerin kendilerine de ulaştığını belirterek, şunları söyledi: "Ben tapu dairelerinde vatandaşa muamele ve hizmet akışını görmek istedim. Türkiye genelinde yüzde 85 düzeyinde şikâyet ve rüşvet sorununu çözdüğümüzü iddia ediyorum. Sorun olan yerleri bize şikâyet etsinler. Bakanlık olarak bu tür şikâyetleri kayıt altına alıyoruz ve inceliyoruz. Suç duyurusunda bulunuyoruz."
NUray Babacan/Hürriyet


Geri Dön