23 / 04 / 2024

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Mersin Belediye Başkan Mustafa Gültak, Kıbrıs açıklarında meydana gelen depremin Mersin'nin farklı bölgelerinde de hissedilmesinin ardından kentte kentsel dönüşüm seferberliği başlamalı diye çağrıda bulundu.



Mersin Belediye Başkan Mustafa Gültak kentsel dönüşüm çağrısında bulundu. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kıbrıs açıklarında yaşanan ve Mersin’in birçok farklı bölgesini etkileyen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Belediye Başkan Mustafa Gültak; meslek odalarına, yerel yöneticilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu. Gültak, "Başta Akdeniz ilçemiz olmak üzere Mersin'de kentsel dönüşüm seferberliği ilan edilmelidir" diye konuştu.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında saat 04:07'de 6.4 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem, Akdeniz bölgesinin bazı şehirlerinde hissedilen deprem korku ve endişeye sebep oldu. Depremin ardından Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çağrısını yeniledi.

Mustafa Gültak tan kentsel dönüşüm çağrısı!

"Deprem değil binalar öldürüyor"  

Yerinde kentsel dönüşüm projesi için geç kalınmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Gültak, "Göreve geldiğimizden bu yana Akdeniz ilçe sınırlarımız içerisinde riskli binaları tespit etmeye ve gerekli müdahaleleri yapmaya devam ediyoruz. Bugün yaşadığımız depremin hiç de küçümsenmemesi gerekiyor. Her daim ilimizde yaşanması muhtemel deprem olasılığını söylüyorum. Unutmayalım ki deprem değil binalar öldürüyor. Özellikle Akdeniz'de bir doğal afete hazırlıksız yakalanırsak sonuçları tahminlerinizden çok daha acı olur. O yüzden 'vakit kaybetmeden kentsel dönüşüm' diyoruz" diye ifade etti.

Mustafa Gültak tan kentsel dönüşüm çağrısı!

 "Planlı kentleşme ile Akdeniz'in nefes alması mümkün"

Vatandaşların endişelerinin altını çizen Başkan Gültak, "Çay Mahallesi'nde başlattığımız, Barış Mahallesi'nde devam eden yerinde kentsel dönüşüm projelerini işte tam da bu sebepten çok önemsiyoruz. Çay Mahallesi'ndeki konutları kısa bir süre sonra teslim etmeye başlayacağız. Barış Mahallesi'nde temel atmamıza çok az kaldı. Planlı kentleşme ile Akdeniz'in nefes alması mümkün ama vatandaşlarımızın, evlerinin her an başlarına yıkılacak korkusu ile yaşamaları da kabul edilemez bir durum. Bu ne insanlığa, ne merhamete ne de vicdana sığar. Hedefimiz çok net! Kent yaşamının sağladığı tüm konfor ve nimetlerden vatandaşlarımızın faydalanmasını sağlayıp yaşam kalitesini yükseltmek; kentimizi her yönüyle modern, temiz, sağlıklı, düzenli ve deprem gibi doğal afetlere dayanıklı yapıların yükseldiği bir hale getirmektir. Bilimin ışığında hareket ederek kentsel dönüşüm için ilimizin tüm yerel yöneticilerinden, meslek odalarından, sivil toplum kuruluşlarından ve tüm Mersinlilerden de destek bekliyoruz" diye açıklama yaptı.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Akdeniz kentsel dönüşümle yenileniyor!

 


Geri Dön