20 / 04 / 2024

Mustafa Sarıgül: Dönüşüm değil kentsel gelişim olacak!

Mustafa Sarıgül: Dönüşüm değil kentsel gelişim olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık dilekçesini İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ ya teslim eden Mustafa Sarıgül, ‘İstanbul’da trafik sorununu çözme’ sözü verdi. Kentsel dönüşüm değil kentsel gelişim olacak...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık dilekçesini İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya teslim eden Mustafa Sarıgül, ‘İstanbul’da trafik sorununu çözme’ sözü verdi.


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partisi CHP’den İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığını resmen açıkladı. Dilekçesini dün törenle CHP İstanbul İl Başkanlığı’na veren Sarıgül, İstanbul’un trafik çilesini bitirme sözü de verdi. 160 bin kişiyle İstanbul’da görülmemiş bir seçim kampanyasına imza atacağını belirten Sarıgül, “Oy almak için hiçbir popülist yaklaşım içerisinde olmayacağız” dedi.   


Uzun bir süredir kamuoyunda adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak anılan Sarıgül dün CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle adaylık dilekçesini İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya verdi. Dilekçesini verdikten sonra da  İstanbul’a yönelik projelerini de anlatan Sarıgül, bugüne kadar görülmemiş bir kampanya düzenleyeceklerini söyledi.   

Kentteki ulaşım sisteminin kilitlendiğine dikkat çeken Sarıgül, “İstanbul’da trafik çilesine hep beraber söz veriyorum biz son vereceğiz. Evlerinize, işyerlerinize gitmek artık çile olmaktan çıkması lazım. Kentimizin ulaşımında raylı sistemleri ön plana çıkaracağız. Deniz ulaşımına çok ama çok önem vereceğiz. İstanbul’un her noktasına otoparkları arttırmaya çalışacağız. Yaya ve bisiklet yollarını biz yapacağız. İstanbul’a hiçbir engel koymayacağız. İstanbul engelsiz bir şehir haline gelecek. İstanbul’u bilim şehri ve teknoloji şehri yapmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

İstanbul’un havasını, suyunu, yeşilini ve ormanını en iyi CHP’nin koruyacağını belirten Sarıgül, “Kentsel dönüşüm değil kentsel gelişim yapacağız. O bölgelerde yaşayan yurttaşlarımızın haklarını, hukuklarını biz koruyacağız. Yüreğinizde artık deprem korkusu olmasın. Bunun için binalarımızın güçlendirilmesi ana hedefimizdir. İnanıyorum ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı tüm yurttaşlarımızın desteğiyle kazanacağız. İçim çok rahat. İnanarak söylüyorum ki, vakit tamamdır, zamanı gelmiştir” diye konuştu. 


Miting gibi


Sarıgül basın toplantısının ardından sloganlar eşliğinde dışarı çıktı. Kendisini kapıda bekleyen yaklaşık 3 bin kişilik gruba hitap eden Sarıgül, “Yarın bir bakmışsınız ki İBB Başkanlığı için 1 saat kalmış” dedi.


Milliyet Gazetesi 


 


Geri Dön