26 / 04 / 2024

Mustafa Sarıgül Şişli projelerini anlattı!

Mustafa Sarıgül Şişli projelerini anlattı!

31 Mart yerel seçimleri için iddialı olan DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül  “Gerçekleştireceğimiz projelerle Şişli’yi yeniden aydınlatacağız” dedi.



DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Şişli’ye garanti gözle bakıyor. Yapılacak çalışmalarla İstanbul’un kalbinin Şişli’de atacağını ve kentsel dönüşümden eğitime, sanattan spora vatandaşların yüzünü güldüreceklerini dile getiren Sarıgül, Şişli’yi yeniden marka haline getirecek bir dizi projeyi Milliyet'ten Eren Aka'ya anlattı. 

1400 araçlık kapalı otopark

İlçede trafik sorununa da neşter vurulacağını ifade eden Sarıgül, “İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden olan Nişantaşı, Teşvikiye ve Topağacı’nın üç temel sorunu var; denetimsizlik, plansızlık ve çözüm üretilmemesi. Bu üç bölgede toplam 1400 araçlık yeni kapalı otoparklar yapacağız. Nilüfer Hatun Okulu’nun tarihi binasını koruyarak, arkadaki binayı yıkıp, çocuklarımıza modern bir eğitim binası kazandıracağız. Bu yeni bina önceki binanın yüksekliğini geçmeyecek. Altına 1000 araçlık kapalı otopark yapacağız. Ayrıca, High School bahçesi altına 400 araçlık otopark yapacağız. High School bahçesinde çocuklarımızın daha verimli ve keyifli zaman geçireceği gerekli düzenlemeyi de yapacağız. İlgili mercilerle uyum içinde çalışarak 1400 araçlık otopark kullanımını kısa sürede hayata geçireceğiz. Kâr değil, Topağacı’na hizmet amacıyla Şişli Belediyesi tarafından yapılan ama son dönemde şahıslara verilen otoparkın yeniden belediyemize kazandırılması için gerekli işlemleri de başlatacağız. Üstelik, Topağacı Otoparkı’nın üstüne hem tenis kortu hem de çocuk bahçesi yapacağız” dedi. 

Işığı yeniden yanacak

Ayrıca geçen dönemimizde büyük ses getiren, her yıl on binlerin büyük bir coşkuyla katıldığı, dünyada da haber olan ama son yıllarda Şişli’nin unuttuğu ‘Büyük Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’nü bu 29 Ekim’de yeniden başlatacağız. Yüzüncü yılına yaklaştığımız Cumhuriyetimizin değerlerini gelecek nesillere aktarmak için Cumhuriyet Sempozyumu düzenleyeceğiz. Bu yıl Şişli’de organize edeceğimiz kutlamalarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ışığını Şişli’de yeniden yakacağız.”

Pasajlar yeniden canlanacak

Geçiş alanları, buluşma yerleri, alışveriş yerleri olan pasajlarımız Şişli’nin yok olmaması gereken değerleri arasında. Hem pasaj sahipleri ve pasajdaki esnaf dostlarımız, hem bu pasajlardan gelip geçen, alışveriş yapan yurttaşlarımız, hem de bu konuda katkı vermek isteyecek mimar ustalar ile birlikte konuşarak, yok olmaya yüz tutan bu kültürü geleceğe taşıyacağımız ikonik mekanlar haline getireceğiz. Şişli bölgesindeki tüm pasajları, özünü koruyarak, içindeki esnafımızın işini büyüteceği, Şişlilerin keyifle alışveriş yapacakları bir dokuya kavuşturacağız.

Şişli’nin saklı yeşili ortaya çıkacak

Şişli’de birçok evin arkasında bakımsız ve kullanılmayan bahçeler var. Özellikle Kurtuluş, Feriköy gibi birçok mahallemizdeki apartmanların arka boşluklarında, atıl ve kirli durumda bulunan bahçeler temizlenip, peyzaj mimarlarımız tarafından yeniden düzenlenecek. Bu bahçeleri ağaçlandırıp çiçeklerle süsleyerek, mahallelerimize yeni bir görünüm kazandıracağız. Bu bahçeler aynı zamanda apartmandaki komşuların da buluşma ve dinlenme alanı olacak; komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak. Bu saklı bahçeler Şişli Belediyesi olarak sadece kat maliklerinin yararına düzenlenecek. Şişli’nin saklı yeşili ortaya çıkacak.


Geri Dön