19 / 04 / 2024

Mustafa Su: Depremden devlet değil sigorta korusun

Mustafa Su: Depremden devlet değil sigorta korusun

Su, zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak için devletin afet konutu yaptırmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi



Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, `DASK'ta sigortalılık oranını artırmak için getirilebilecek en büyük yaptırımlardan biri, devletin afet konutu yaptırma geleneğini tamamıyla terk etmesidir' dedi. Su, zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak için devletin afet konutu yaptırmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Ülkemizde sigorta yapma alışkanlığının özellikle düşük gelirli gruplarda yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Su, "Ayrıca halkımızdan bir afet ile karşılaşıldığında devletin kendilerine yardım edeceği yönünde bir beklenti de bulunuyor.
Bu kapsamda DASK'ta sigortalılık oranını arttırmak için getirilebilecek en büyük yaptırımlardan bir tanesi, devletin afet konutu yaptırma geleneğini tamamıyla terk etmesidir.

Böylece zorunlu deprem sigortası yaptırma yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin hasar sonrasında devletin üstleneceği sosyal yardımlar dışında tazminattan faydalanma imkanı olmayacak" dedi.

Allianz da kaskoya konut, yangın ve sağlık da dahil
Allianz, kasko planlarını "Tüm Oto Sigortası" adı altında birleştirdi ve poliçesine iki yeni teminat daha ekledi. "Tüm Oto Sigortası" şu ana kadar Türkiye'de hiçbir kasko ürününde bulunmayan konutlar için yangın ve kişiler için sağlık teminatını hediye ediyor. Allianz Satış ve Pazarlama Direktörü Arif Aytekin, "Müşteri merkezli bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Yeni bir ürün geliştirirken, sigortalılarımıza avantajlar sağlayacak projelere önem veriyoruz. Tüm Oto Sigortası'nı geliştirirken de, bu stratejiyle hareket ettik ve sigortalılarımızın otomobillerinin yanı sıra ev eşyalarını ve sağlıklarını da güvence altına alan yeni ürünümüzü hizmete soktuk" diyerek, kaskoya yeni teminatlar eklediklerini belirtiyor.
Radikal


Geri Dön