19 / 04 / 2024

Muş'taki 20 bin metrekarelik Ahmed-i Hani Parkı Ekim'de açılıyor!

Muş'taki 20 bin metrekarelik Ahmed-i Hani Parkı Ekim'de açılıyor!

Muş Belediyesi tarafından Muş-Bitlis karayolu üzerinde yapımı devam eden Ahmed-i Hani Parkı’nın ekim ayında halkın hizmetine açılacağı belirtildi.



Muş Belediyesi tarafından Muş-Bitlis karayolu üzerinde yapımı devam eden Ahmed-i Hani Parkı’nın ekim ayında halkın hizmetine açılacağı belirtildi.


Muş-Bitlis karayolu üzerinde bulunan belediyeye ait 20 bin metrekare alanda yapımı devam eden Ahmed-i Hani Parkı’ndaki çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, parkın en geç 1,5 ay sonra hizmete açılacağını söyledi. Yaz mevsimi sona ermeden çalışmaları eksiksiz bir şekilde tamamlamak istediklerini dile getiren Asya, belediye olarak Muş’ta alternatif alanlar oluşturmakta olduklarını ifade etti. Belediyeye ait toplam 20 bin metrekarelik alanı yeşil alan olarak değerlendirmek istediklerini kaydeden Asya, “Burası belediyemize tahsis edilmiş boş bir alan idi. Burada peyzaj mimarlarımızın çalışmalarıyla bir park oluşturmaya başladık. İsmini de Ahmed-i Hani bıraktık. Restorantıyla süs havuzuyla anfi tiyatrosu kamelyaları ile 20 bin metrekarelik alan üzerine inşa etmeye başladık. Allah nasip ederse bir veya 1,5 aya kadar bitmesini planladığımız bu park ile birlikte hemen asfalt şantiyesi ile aramızdaki alana gençlerimizin ve çocuklarımızın istifade edebilmesi için halı saha, voleybol ve basketbol sahası inşa etmeyi planlıyoruz. Tabi yeşil alan çalışmalarımız sadece bunlarla sınırlı değildir. Şeyh Şükrü Parkı’nın yapımını bu sene başlattık ve devam etmektedir. Salih-Muhlise Çağlayan Camii’nin önündeki boş alanda park çalışması yaptık. Sunay Mahallesi’nde bulunan Ensari Camii’nin arka tarafındaki boş alanda süs havuzu ve park çalışmalarımız devam etmektedir. Vali Adil Yazar Ortaokulu’nun arkasındaki atıl alanda da yine çocuk oyun gruplarının kurulması ve park çalışmaları devam etmektedir. Altyapı ile birlikte üst yapı çalışmalarımıza da tüm hızıyla devam etmekteyiz. Amacımız daha temiz, güzel ve yaşanılabilir bir Muş’u inşa etmektir. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla halkımıza istirahat edebilecekleri, çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri alanları hizmete sokacağız” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön