18 / 04 / 2024

Muş'taki altyapı ihalesi 29 Eylül'e ertelendi!

Muş'taki altyapı ihalesi 29 Eylül'e ertelendi!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, daha önce iptal edilen altyapı işi için 29 Eylül günü tekrar ihale yapılacağını söyledi.



Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, daha önce iptal edilen altyapı işi için 29 Eylül günü tekrar ihale yapılacağını söyledi.


Yapılan çalışmalarla ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, taahhütlerinin tümünü gerçekleştireceklerini söyledi. Üstyapı çalışmalarının altyapıya bağlı olduğunu dile getiren Başkan Asya, altyapı ihalesinin iptal edilmesinden dolayı üstyapı çalışmalarının da sekteye uğradığını belirtti. 


Bulvarı altyapı ve üstyapı olarak bir bütün olarak yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Asya, "Daha önce yapılan ihalemiz iptal edilince, üstyapı çalışmalarına da başlayamadık. Çünkü her iki hizmet de birbirine bağlı yapılması gerekiyor. Altyapı ihalesi sonuçlanmayınca üstyapıyı da bekletmek zorunda kaldık. 29 Eylül 2016 günü altyapı işi için tekrar ihale yapılacak. Bu yıl çalışmalara başlamayı hedefliyoruz, ama mevsim şartları el vermezse, bu yıl yer teslimi yaparak 2017 yılının Nisan ayında ilk kazmayı vuracağız" dedi.


Kentin altyapı ve üstyapı işine büyük önem verdiklerini vurgulayan Asya, "Bir yandan diğer hizmetlerimizi yaparken, diğer yandan da altyapı ve üstyapı çalışmalarımızı yapacağız. Bu yıl doğalgaz için şehrin her tarafında kazılar yapıldı. Hal böyle olunca da ana ve ara sokaklarımızda yollarımız bozuldu. Bunları bu yıl yapmayı hedefliyorduk ama altyapı işinden dolayı başlayamadık. Çünkü yolların yapımına başlasaydık, altyapı çalışmaları esnasında tekrar bozulurdu. Biz şehrin yollarını yap-boza çevirmeyeceğiz" diye konuştu.


Her nimetin bir külfeti olduğunu dile getiren Asya, "Yapılan çalışmalardan dolayı vatandaşlarımızın sıkıntı yaşadığının farkındayız. Ama vatandaşlarımızın da anlayışlı olması gerekiyor. Çünkü doğalgaz, altyapı ve üstyapı işleri biterse yaşanılabilir bir şehir haline geleceğiz. Yaşanan sıkıntıyı asgariye indirmek için yama çalışması yapıyoruz. Eğer altyapı çalışmasına başlarsak kentin tüm yollarını yeniden yapacağız ve o zaman yaşadığımız sıkıntılara değecek bir hizmet olduğunun herkes farkına varacak" şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön