19 / 04 / 2024

Müteahhitlere destek kredisi

Müteahhitlere destek kredisi

Bakan Çağlayan'ı ziyaretten sonra bir açıklama yapan Polatlı Müteahhitler Derneği Başkanı Salih Yılmaz, görüşmenin verimli geçtiğini belirtti.




TÜM Müteahhitler Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ı ziyaretinde KOBİ'lere sağlanan kriz destek paketine müteahhitlerin de dahil edilmesini istedi.

Bakan Çağlayan'ı ziyaretten sonra bir açıklama yapan Polatlı Müteahhitler Derneği Başkanı Salih Yılmaz, görüşmenin verimli geçtiğini belirtti. Yılmaz, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) lüks konut yapmaktan vazgeçmesini, sosyal konut yapması gerektiğini belirterek, "TOKİ müteahhitlik sektörünü yok ediyor. Bizim TOKi ile rekabet etmemiz mümkün değil. Çünkü TOKi yapı denetimden muaf, arsaları belediyelerce sağlanıyor. Biz müteahhitlerin ise böyle bir imkanı yok. Nasıl rekabet edeceğiz?" dedi.

Bu durumu Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'a da anlattıklarını belirten Salih Yılmaz, sektörün içinde bulunduğu sıkıntıların küresel krizden sonra daha da arttığını kaydederek destek paketi istediklerini söyledi.

PAKET MÜTEAHHİTLERİ DE KAPSAMALI

Tüm Müteahhitler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Polatlı Müteahhitler Derneği Başkanı Salih Yılmaz, küresel kriz nedeniyle KOBİ'lere sağlanan kredilerin müteahhitlere de sağlanması gerektiğini söyledi. Sektörün KOBİ kapsamına alınmasını isteyen Yılmaz, "müteahhitlik de reel sektördür. Hükümet reel sektöre yönelik kriz paketi hazırlıyor, KOBİ'lere kredi desteği yapılıyor. Ama bizim sektörümüz bu konuda hiç dikkate alınmıyor. Müteahhitlere de kriz paketi çerçevesinde destek verilmesini bekliyoruz" dedi.

Yılmaz, müteahhitlik sektörünün yaşadığı sorunlara Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın olumlu yaklaştığını ve bu konuda çalışmalar yapacağını söylediğini belirtti.

Geri Dön