24 / 04 / 2024

Müteahhitlerin yeşil pasaport alması lazım!

Müteahhitlerin yeşil pasaport alması lazım!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Bosch İnşaat ve Konut Konferansı'na katıldı ve konferansta önemli açıklamalar yaptı. 




Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, yabancıya konut satışının 2017'de yüzde 20 civarında arttığını ve döviz kazandıran bir hizmet sunduklarını ifade ederek, "Bizi ihracatçı statüsünde görmeleri gerekiyor. Ancak biz maalesef yeşil pasaport alamıyoruz. Bunu almamız lazım. Dünyayı daha çok dolaşmalıyız. Müteahhitlik hizmetlerinde dünyada ikinci olmamıza rağmen biz hala konsolosluklarda vize peşinde dolaşıyoruz." dedi. 

 

2018 için gayrimenkul sektörü adına umutlu olduklarını da sözlerine ekleyen Akbal, yabancıların Türkiye'den tekrar konut almaya başladığını, yabancı yatırımcıya güvenin yeniden geldiğini de sözlerine ekledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fuzul Grup'un 2017 faaliyetlerine değinen Akbal, yeni modellerle önemli satış rakamları elde ettiklerini, sektörün yıl sonu rakamının ise 1,4 milyon adet olacağını bildirdi.

 

Yabancılara satış rakamının yüzde 20'lerde arttığını belirten Akbal, özellikle Körfez bölgesinde Türkiye ile ilgili güzel bir faaliyet olduğunu, bölgede "Türkiye'nin güvenilir liman olduğunun" gösterildiğini de sözlerine ekledi. 

 

Akbal, farklı milletlerden, ülkelerden kişilerin gelip konut alıp Türkiye'de yaşadığını ifade ederek, şunları aktardı;

 

"Yabancıya konut satışı 2017'de yüzde 20 civarında arttı. Biz aslında döviz kazandıran bir hizmet sunuyoruz. Bizi ihracatçı statüsünde görmeleri gerekiyor. 157 milyar lira ihracatın içerisinde sattığımız konut yok. Böyle değerlendirince çok ciddi bir rakam daha ortaya çıkıyor. Ancak biz maalesef yeşil pasaport alamıyoruz. Bunu almamız lazım. Dünyayı daha çok dolaşmalıyız. Müteahhitlik hizmetlerinde dünyada ikinci olmamıza rağmen biz hala konsolosluklarda vize peşinde dolaşıyoruz. İnşallah hükümet sesimizi duyar."


Geri Dön