25 / 04 / 2024

Mutluluk verici mikro ev akımı!

Mutluluk verici mikro ev akımı!

Sabahları doğa ile iç içe doğa sesleri eşliğinde uyanmak isteyenlerin tercih ettikleri ‘Tiny house’ hareketi, kısaca ifade edilecek olursa  insanların yaşadıkları mekanlar ile alanları minimize ederek yaptıkları bir sosyal hareket olarak tanımlanabilir...



 

 

Tiny House akımı, insanlar tarafından maddi nedenler, özgürce seyahat ederek yaşamak ve çevreyle alakalı sebepler dolayısı ile tercih ediliyor.  Türkçe olarak tanımlayacak olursak mikro ev olarak nitelendirebiliriz.

Mutluluk verici mikro ev akımı!

Milliyet’in haberine göre, Türkiye’den uzun süre önce bu akımı uygulayan Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde tiny house akımı giderek yaygınlaşırken, akımı uygulayan insanlar diğer insanlara kendi yaşamlarını daha farklı kılabilecek seçeneklere sahip olabileceklerini gösteriyorlar.

Mutluluk verici mikro ev akımı!

Mikro evler, tamamen insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre tasarlanmış çeşitli tasarımları ile karşımıza çıkıyor.

Tiny House’ların taşınabilir olmaları, belli bir yere bağlı kalmadan, istediğiniz yerde evinizde keyif yapmanıza olanak sağlıyor.  Tekerlek boyutları 4 ile 8 metre arasında değişen bu mikro evlerle dilediğiniz zaman istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz.

Mutluluk verici mikro ev akımı!

Tekerlekli ya da sabit olarak inşa edilebilen 10 metrekare ve 30 metre kare arasında yaşam alanı olan Tiny House tasarımları kişilerin kendi zevklerine göre her türlü şekilde olabilirler. Sade ve ekonomik bir yaşam sunan Tiny House’lar küçük ama büyük bir eve göre daha verimli şekildekullanılabilirler.

Mutluluk verici mikro ev akımı!

Taşınabilir olması ile Tiny House’u diğer karavan veya çadır gibi mobil yapılardan ayıran en önemli özelliği ise ev konforunu her yerde sağlayabilmesi.  Tiny House’lar sağlam ve donanımlı yapıları ile dikkat çekiyor. Örneğin, evde kullanılan mutfak evyesi, tuvalet,  yatak gibi eşyalar normal evdeki ürünler ile aynı kalitede olabilmektedir.  Evinizin boyutuna göre tüm küçük ev aletleri ve mobilyaları bu mikro evlerde de kullanma imkanına sahipsiniz.  

TinyHouse bu imkanları ile doğa meraklısı ve aynı zamanda konforun düşkün insanların ilk tecihleri arasına gireceği düşünülüyor.

Mutluluk verici mikro ev akımı!.

Tiny House’ları inşa ederken daha az kullanıldığı gibi yaşarken de az kaynak tüketimi olur. Mikro evlerin  güneş paneli sistemleri, lityum pil enerji depolaması, kompost tuvaleti, kirli suyun tekrar kullanımı gibi özellikleri kendi kendini sürdürebilen doğa dostu, yenilenebilir akıllı ve yeşil ev olmasını sağlar.

Mutluluk verici mikro ev akımı!

Yurt dışında oldukça yaygın olan bu akımın, ülkemizde de konfor ve doğa severlerin ilk tercihleri arasına gireceği şüphesiz.

Dünyanın en iyi 10 ağaç ev oteli!

Polonya'nın kapsül oteli!


Geri Dön