28 / 03 / 2024

Muzaffer Külcü: Çorum'un çehresi projelerle değişecek!

Muzaffer Külcü: Çorum'un çehresi projelerle değişecek!

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "İhale aşamasında olan ve çalışmaları başlayan dev projelerimizin tamamlanması ile birlikte Çorum, adından en çok söz edilen kentlerden birisi haline gelecek" dedi.



Çorum'un her mahallesine her sokağına ulaşan ve süreklilik arz eden çalışmalarla belediyecilikte hizmet çıtasını yükselttiklerini dile getiren Başkan Külcü, "Hizmette sağladığımız yüksek performans, halkımızın belediyemize karşı teveccühünü artırmış ve hamdolsun bugünkü zirve noktasına taşımıştır. 

Bütün projelerimizde Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun olarak gelişen bir Çorum öngörüyoruz. İhale aşamasında olan ve çalışmaları başlayan dev projelerimizin tamamlanması ile birlikte Çorum, adından en çok söz edilen kentlerden birisi haline gelecek" dedi. 

2014 yerel seçimleri öncesi söz verdikleri tüm projeler üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını, projelerin bazılarının çalışmalarını başlattıklarını, bazılarının ise ihale aşamasında olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Anlatırken bile heyecan veren bu projelerimiz tamamlandığında Çorum, çağ atlayacak. Uygulayacağımız projelerde Çorum, adından en çok söz ettiren illerin başında gelecek. Kentpark, Belediye Hizmet Binası, Atık Su Arıtma Tesisi, Rüzgar Enerjisi Santrali, Katı Atık Bertaraf Tesisi, Kent Meydanı, Yeni Hayvan Pazarı, Binicilik Tesisi gibi projelerimizi en kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Çorum rüzgâr enerjisinden elektrik üretecek 

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çevreye ve doğaya duyarlı bir belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek Belediye birimlerinde ihtiyaç duyulan enerji ihtiyacını kuracakları Rüzgar Enerji Santrali ile karşılayacaklarını söyledi. 

Kuracakları Rüzgar Enerji Santrali ile Çorum Belediyesi'nin yıllık tükettiği enerjiden daha fazlasını üreteceklerini ve ihtiyaç fazlası elektriği de satmayı düşündüklerini ifade eden Külcü. 

"Enerji verimliliğini her geçen yıl artıracak, harcanan enerji miktarını düşürmüş olacağız. 

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Belediyemiz, kuracağı Rüzgar Enerji Santrali ile de diğer belediyelere örnek olacaktır." dedi. 

Binicilik Tesisi Projesi 

Çorum Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan Binicilik Tesisi, ata sporu atçılığa ilgi duyanları oldukça heyecanlandırıyor. 

Çorum halkının çocukları ile birlikte ata binme keyfini yaşayacağı Binicilik Tesisi ile ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "inşaat ihalesini yaptığımız Binicilik Tesisi tamamlandığında hemşehrilerimizin boş vakitlerini daha keyifli geçireceği Binicilik Tesisi, her yaştan Çorum halkının yoğun ilgi göstereceği mekanlardan birisi olacak. Cins atların yer alacağı tesisimizde öğrencilere de usta biniciler nezaretinde binicilik dersleri verilecek." dedi. 

UEFA standartlarındaki stadyum inşaatı başladı

Çorum Belediyesi, Çorum'a dev bir spor kompleksi kazandırıyor. 

İnşaat çalışmalarına başlanan 15 bin seyirci kapasiteli, tamamı kapalı tribünlerden oluşan, gece aydınlatmasının da bulunduğu stadyumun tamamlandığında şehrin muhteşem bir stadyuma kavuşacağını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Belediyemiz, diğer alanlarda olduğu gibi şehrin spor faaliyetlerine de yön veriyor. Sportif faaliyetlerin daha işlevsel yapılacağı bir spor kompleksi sanayisiyle, kültürel birikimiyle önemli bir birikime sahip olan Çorum'un öncelikli ihtiyaçları arasında idi. İnşallah, çalışmalarına başladığımız stadyum inşaatı tamamlandığında şehrimizin stadyum ihtiyacı kalmayacak. Şehrimize, tüm sporculara ve spor camiasına hayırlı olsun" dedi. 

Çorumlu gençler 'engel'leri bir bir aşıyor 

Çorum Belediyesi taralından faaliyete geçirilen Engelli Eğitim Merkezi, engellilerin hayat kalitesini yükseltiyor. Kurulduğu günden itibaren her yaştan engellinin büyük ilgisi ile karşılaşan merkezde engelli vatandaşlar, hem bireysel ihtiyaçlarını karşılıyor hem de sosyal hayatın içinde yer alarak toplumla bütünleşiyor. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi'nin gücünü ve imkânlarını her kesimden hemşehrisi için kullanmaya devam ettiklerini vurguladı. Sosyal belediyeciliğin yaptıkları belediyecilik hizmetlerinin en önemli ayaklarından birisi olduğunu ilade eden Külcü, "Engelli Eğitim Merkezi'mizde açılan kurslara engelli kardeşlerimiz büyük ilgi gösteriyor. Biz, toplumun bütün kesimleri için engelsiz bir hayat istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla da buna uygun hizmetler, projeler üretmeye gayret ediyoruz. Hayatımızı engelli kardeşlerimizle paylaşmamız için hiçbir engelimiz yok. Engelli Eğitim Merkezimizde başlattığımız çok sayıdaki kurs ile birlikte engelli kardeşlerimiz hem meslek öğreniyor hem de ürettiklerini satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Topluma faydalı bireyler olarak yetişiyorlar." dedi. 




Milliyet



Geri Dön