16 / 04 / 2024

MV Holding, Swissotel Grand Efes'i yeniledi!

MV Holding, Swissotel Grand Efes'i yeniledi!

Türkiye'nin turizm potansiyeline bir yenisi daha eklendi



İzmir'in en eski otellerinden olan Swissotel Grand Efes'i alan MV Holding, sıfırdan yenileyerek binden fazla eseri otele yerleştirerek 2 yıl önce hizmete soktu. 
 
Murat Vargı tarafından kurulan MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, iş ve tatil konseptinin sanatla birleştiği otelde, talep doğrultusunda hem otelde kalan misafirleri, hem dışarıdan gelen ziyaretçileri ücretsiz gezdirdiklerini ifade etti. Ayrıca, otelde yer alan tüm eserleri tanıtan yeni bir 'Grand Efes Sanat Turu' kitabı da basılmış. MV Holding'in 85 milyon Euro'luk renovasyon projesi ile tamamen yenilenen ve iki yıl önce Swissotel'in işletmeciliğini üstlendiği Grand Efes İzmir, Türkiye'de ilk kez iş, tatil ve sanat konseptini bir arada yaşatarak Türk turizminde farklılaşmanın en önemli örneklerinden birini ortaya koyuyor. Vargı Tümay, hem İzmir'in hem de Türk turizminin sembollerinden biri olan oteli sadece fizikî olarak değil, konsept olarak da yenilediklerini belirterek, "Otelimizi fiziksel olarak geliştirirken asıl rehberimiz sanat, estetik, çevre bilinci gibi değerler oldu. İş ve tatil otelinin yanına kuvvetli bir şekilde sanat oteli konseptini koyduk, çok değerli sanatçılarımızın eserlerinin yer aldığı müze gibi bir otele çevirdik. Çevre dostu yaklaşımımız ışığında 1 Haziran'dan itibaren tamamen yeşil enerji kullanımına geçiyoruz." dedi.

Hizmetlerinden her yıl yaklaşık 400 bin kişinin faydalandığını söyleyen Tümay, otelin farklılaşmasında önemli bir unsur olarak gördükleri 'sanat' konseptine vurgu yapmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 2. yaşında oteldeki 1000'den fazla parçadan oluşan sanat koleksiyonunun daha geniş bir kitle tarafından tanınması için özel bir kitap hazırlayan MV Hoding, tıpkı bir müzede olduğu gibi tüm tesise yayılan sanat eserlerini ziyaretçilerin görebilmeleri için sanat rehberi eşliğinde 'Grand Efes Sanat Turu' düzenliyor. Swissotel Grand Efes Genel Müdürü Stuart Chase ise otel olarak İzmir'in çekim merkezi olması için özel paketler hazırladıkları bilgisini verdi. Hedeflerinin sadece kendi yatırımlarına değil, İzmir'in tamamına turist çekmek olduğunu belirten Chase, "Özellikle yerli turist için İzmir'in yeniden bir turizm merkezi oldu. Bu amaçla yerli turistlere yönelik bir kampanya başlattık." diye konuştu 
Zaman/Kenan Mehmetzade

Basında yer alan diğer haberler:

MV Holding Paris ve Londra'da otel alacak
MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, yeni otel arayışlarına girdiklerini belirterek, “Paris ve Londra gibi şehirlerde yer bakıyoruz” dedi

İzmir'deki Büyük Efes Oteli'ni 250 milyon dolar yatırımla yenileyerek Swiss Grand Efes adıyla hizmete açan MV Holding, otel yatırımlarını Paris ve Londra'ya da taşıyacak. Yeni otel yatırımı için Paris ve Londra'nın önde gelen caddelerinde yer baktıklarını söyleyen MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, “Yeni otel arayışlarına girdik. Paris ve Londra gibi şehirlerde yer bakıyoruz” dedi.
Swiss Grand Efes'te olduğu gibi yeni otellerde de yatırımcı olacaklarını, işletmeciliği üstlenmek istemediklerini belirten Tümay, yeni otellerde işletmecinin Swiss'ten başka zincirlerin olabileceğine de işaret etti. İki yıl önce hizmete başlayan Swiss Grand Efes'te şu ana kadar bekledikleri doluluk oranına ulaşamadıklarını dile getiren Banu Vargı Tümay şunları söyledi:
“Şu an yüzde 50 civarında bir dolulukla çalışıyoruz. Bu İzmir'in ortalaması aslında. Efes, Meryem Ana, Şirince Köyü gibi önemli merkezleriyle daha fazla turist çekebilir. Maalesef İzmir'in kongre turizmi, kruvazier limanı sorunlarını halletmesi gerekiyor.”

250 milyon euro yatırım hedefi
MV Holding Genel Müdürü Onurhan Homriş ise Güzel Oteller şirketi ile faaliyet gösterdikleri turizm sektöründeki hedeflerinin 5 yıldızlı şehir otelciliğinde büyümek olduğunu söyledi. Krizin ardından Avrupa'da düşen fiyatlar nedeni ile Londra Paris gibi şehirlerdeki fırsatları da değerlendirdiklerini belirten Homriş, “Türkiye'de 5 yıllık şehir otellerinde satın alacak çok fazla seçenek yok. Şu anda Paris'te bir otele bakıyoruz. Belki MV Holding'in ikinci bir oteli olabilir bu. Yurtiçi ve yurtdışında 250 milyon dolar yatırımla 2 ya da 3 otel projemiz var” dedi.

Oteli müzeye çevirdi eserlerin kitabını yazdı
Büyük Efes Oteli'ni 121.5 milyon dolara satın aldıktan renovasyon çalışmaları için 85 milyon euro ek yatırım yaptıklarını belirtti. Otelde yer alan sanat eserleri koleksiyonunu günümüz sanatçılarıyla da genişlettiklerini dile getiren Banu Vargı Tümay, “Artemis Heykeli'nden Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun seramik panosuna kadar 14 adet olan sanat eserlerinin sayısını 1000'e çıkardık” dedi. Dünya turizminde artık tesislerin değil, konseptin sattığını dile getiren Tümay, otelde isteyenlere Grand Efes Sanat Turları düzenlediklerini, oteldeki eserlerin tanıtıldığı “Grand Efes: Çağdaş Mekânda Sanat” adlı bir kitap yayımladıklarını ifade etti.
Esengül Metin/Milliyet

MV Holding, Efes Oteli'nden sonra gözünü Paris'e dikti!
  
Tarihi Efes Oteli'ni tekrar turizm sektörüne kazandıran MV Holding, 5 yıldızlı şehir otelciliğinde büyümesini yurtdışında sürdürmeyi planlıyor. Onurhan Homriş, 'Krizden fırsat çıkarabilir miyiz diye Avrupa ülkelerine bakıyoruz. Paris'in merkezinde, önemli bir caddede büyük bir otel almak için görüşmelerimiz sürüyor'dedi

İzmir'in en köklü otellerinden Grand Efes Oteli'ne hayat verip, oteli tekrar turizm sektörüne kazandıran MV Holding, 5 yıldızlı şehir otelciliğinde büyümeyi planlıyor. Krizin ardından Avrupa'da otel fiyatlarının bir miktar düştüğünü ifade eden MV Holding Genel Müdürü Onurhan Homriş, 'Biz de krizden fırsat çıkarabilir miyiz diye Avrupa ülkelerine bakıyoruz. Londra, Paris gibi şehirlerdeki fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Paris'in merkezinde, önemli bir caddede büyük bir oteli satın almak için görüşmelerimiz sürüyor' diye konuştu. ' Yeni oteller için 250-300 milyon euroluk bir yatırım bütçesi düşündüklerini ifade eden Homriş, 'Bu rakam 2-3 oteli kapsayabilir. Paris'teki otel için  düşündüğümüz rakam ise 100 milyon euro' dedi.

BELKİ İSTANBUL MERKEZİNDE
MV Holding olarak, işletmeci değil, otel yatırımcısı olduklarını hatırlatan Homriş, Swissotel ile çok iyi bir sinerji yakaladık. Paris'teki otel planımız gerçekleşirse Swissotel'le de başka bir zincirle de anlaşabiliriz' diye devam etti. İstanbul'un da çok önemli bir pazar olduğunun altını çizen Homriş, 'İstanbul'da ancak, şehrin merkezinde bir yerde otel yapmayı düşünebiliriz' diye devam etti.

Rüzgarda hedef 250 Mw
YENİLENEBİLİR enerji alanındaki faaliyetlerine rüzgar santralleri ile devam ettiklerini söyleyen MV Holding Genel Müdürü Onurhan Homriş şöyle devam etti: 'Bergama'da 42.5 megawatt ve Urla'da ise 15 megawattlık iki santrale sahibiz. Bu alanda pazardan yüzde 12 pay alıyoruz. Türkiye'nin rüzgar piyasası küçük ama orada da büyüruz. Hedefimiz 250 megawatt. Bir ihale süreci olacak. Kapasitemizi artırmak için ihale sürecinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'

Efes Otel'in artık kitabı da var
GRAND Efes Oteli'nin sanat konseptine vurgu yapmak için İzzettin Çalışlar'ın editörlüğünü üstelendiği, 'Grand Efes: Çağdaş Mekanda Sanat' adlı bir kitap hazırladıklarını vurgulayan MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, 'Yenilemede geçmişten gelen mirası yok etmedik ve sanat eserlerine yenilerin ekledik. Swissotel Grubu, Türkiye'de 4, dünyada ise 27 otel işletiyor. Tüm grup içinde sanat komseptinin de yer aldığı tek otel Grand Efes İzmir. İsteyenlerin oteldeki eserleri görebilmeleri için rehber eşliğinde sanat turları düzenliyoruz' dedi.

Girişte Botero karşılıyor
OTELİ Emekli Sandığı'ndan 121.5 milyon dolara satın aldıklarında adeta bir harebe halinde olduğunu belirten Vargı, 'Yaptığımız yatırımın tutarı 250 milyon euroyu buldu. Otele girişti sizi Fenando Botero'nun bir eseri karşılıyor. Bedri Rahmi Eyuboğlu, Atilla Galatalı, Jale Yılmabaşar gibi çağdaş sanata hizmet etmiş pek çok değerli ismin eserleri yer alıyor' diye konuştu.

Yeni limanla  İzmir  canlanır
HEDEFLERİNİN sadece kendi yatırımına değil, İzmir'in tamamına turist çekmek olduğunu ifade eden Banu Vargı, 'Otelimizde doluluk %50-60 civarında. Bu İzmir'in genel sorunu. İzmir, altyapı sorunları nedeniyle hak ettiği doluluğa ulaşamıyor. Özellikle liman sorununun çözülmesi gerekiyor. Yeni liman yatırımlarıyla turizm
potansiyeli açığa çıkarılabilir' dedi.
Akşam/Şenay Köşdere

İzmir'e Efes'le yerleşti, Paris ve Londra'da otel arıyor    
 
İzmir'in sembolleri arasında yer alan Grand Efes Oteli'ne 2008 yılında yeniden hayat veren Murat Vargı Holding, iki yılda yaptığı 85 milyon Euro yenileme yatırımıyla 1000'den fazla parçanın bulunduğu bir sanat oteli konsepti yarattı.

Hedeflerinin 5 yıldızlı şehir otelciliğinde büyümek olduğunu söyleyen MV Holding Genel Müdürü Onurhan Homriş, “Krizin ardından Avrupa'da düşen fiyatlar nedeniyle Londra ve Paris gibi şehirlerdeki fırsatları değerlendiriyoruz. Yeni oteller 250 milyon Euro kaynak ayırdık. Bu 2-3 oteli kapsayabilir” dedi.

İkinci otel Paris'e
Onurhan Homriş, “Türkiye'de 5 yıllık şehir otellerinde satın alacak çok fazla seçenek yok. Sıfırdan otel yatırımı yapmak gerekir. Biz de bu fırsattan istifade edebilir miyiz diye Avrupa'dan oteller bakıyoruz. Şu anda Paris'te bir otele bakıyoruz. Belki MV Holding'in ikinci bir oteli olabilir bu. Olmazsa başka seçenekleri düşünüyoruz. İstanbul'da da bir otel sahibi olmak istiyoruz ama bulmak zor” diye konuştu.
Grand Efes Oteli'nin sadece İzmir için değil Türk turizmi için sembol bir isim olduğunu belirten MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, şunları dile getirdi: “Oteli yenilerken geçmişten gelen mirası yok etmedik ve varolan 14 sanat eserine yenilerini ekleyerek adeta bir sanat galerisine dönüştürdük. Swissotel Grubu'nun Türkiye'de 4, dünyada ise 27 otel işletiyor. Tüm grup içinde sanat konseptinin de yer aldığı tek otel Grand Efes İzmir.”
Girişte Botero karşılıyor
Oteli Emekli Sandığı'ndan 121.5 milyon dolara satın aldıklarında harebe halinde olduğunu belirten Tümay, şöyle devam etti: “Bugüne kadar yaptığımız yatırımın tutarı 250 milyon Euro'yu buldu. Otele girişte müşteriyi Fernando Botero'nun bir eseri karşılıyor. Bedri Rahmi Eyuboğlu, Atilla Galatalı, Jale Yılmabaşar gibi Türk çağdaş sanatına hizmet etmiş pek çok değerli ismin eserleri yer alıyor. Swissotel Grand Efes,  çağdaş sanatçılarının kolleksiyonlarıyla zenginleştirdiğimiz sayıları toplam bine ulaşan eserlerle adeta bir sanat galerisine dönüştü.”
Yeni liman gerekiyor
Hedeflerinin sadece kendi yatırımına değil, İzmir'in tamamına turist çekmek olduğunu ifade eden Tümay, şunları dile getirdi: “Otelimizin hizmetlerinden her yıl yaklaşık 400 bin kişi faydalanıyor. Gelir henüz memnun edici düzeye ulaşmadı. Doluluk oranımız yüzde 50-60 civarında. Fakat bu İzmir'in genel sorunu. Efes, Meryem Ana ve Şirince köyü gibi önemli turizm merkezleri olmasına rağmen İzmir altyapı sorunları nedeniyle hak ettiği doluluk oranına ulaşamıyor. Özellikle liman sorununun çözülmesi gerekiyor. Mevcut limanlar yetersiz kalıyor. Yeni liman yatırımlarıyla var olan turizm potansiyeli açığa çıkarılabilir.”

Enerjide hedef 250 megawatt

YENİLEN-EBİLİR enerji alanındaki faaliyetlerine rüzgar santralları ile devam ettiklerini söyleyen MV Holding Genel Müdürü Onurhan Homriş,  “Bergama'da 42.5 ve Urla'da 15 megawattlık iki santrala sahibiz. Hedefimiz 250 megawatt” dedi.

Rehber eşliğinde otelde sanat turu
DÜNYA turizminde artık binaların değil konseptin sattığına dikkat çeken Murat Vargı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, “İzzettin Çalışlar'ın editörlüğünü üstelendiği, ‘Rehber eşliğinde sanat turu düzenliyoruz” dedi.
Mehtap ÖZCAN/Hürriyet

Grand Efes'i sanat oteline çevirdi, Paris'te kardeş arıyor
MV Holding tarafından Swissotel markasıyla yeniden açılan Grand Efes İzmir, bine yakın eserle sanat oteline dönüşüyor

2005 yılında Özelleştirme İdaresi'nden 121.5 milyon dolara alınan ve 85 milyon euroluk yatırımla renove edilerek 2008 yılında Swissotel markasıyla eski Grand Efes İzmir Oteli yenileyen MV Holding, turizmde hedef büyüttü. Grand Efes'i sanat oteline dönüştüren MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, "Turizmde yeni yatırımlar düşünüyoruz. Grand Efes İzmir'e bir kardeş daha getirmek istiyoruz" diye konuştu. Tümay, İstanbul ve İzmir'de mevcut otelleri devralmak için yatırım fırsatlarını yakından takip ettiklerini belirterek "Sadece yurtiçinde değil Londra ve Paris'te de yatırım hedeflerimiz var" dedi. MV Holding Genel Müdürü Onurhan Homriş ise krizin ardından Avrupa'da otel fiyatlarının düştüğüne işaret ederek, "Biz de krizden fırsat çıkarabilir miyiz diye Avrupa ülkelerine bakıyoruz. Londra, Paris gibi şehirlerdeki fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Paris'in merkezinde, önemli bir caddede büyük bir oteli almak için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

PARİS OTELİNE 100 MİLYON EURO
Yeni oteller için 250-300 milyon euroluk bir yatırım bütçesi ayırdıklarını ifade eden Homriş, "Bu rakam 2-3 oteli kapsayabilir. Paris'teki otel için düşündüğümüz rakam ise 100 milyon euro. Paris'teki otel planımız gerçekleşirse Swissotel'le de başka bir zincirle de anlaşabiliriz" diye devam etti. Bu arada, otelin farklı yerlerinde sergilenen 986 sanat eserinin ardından çağdaş sanat koleksiyonu misafirler için özel bir kitapta toplandı. Ayrıca konuklara otelde ücretsiz sanat turları başlatıldı. Vargı Tümay, bu hizmetle iş, tatil ve sanatı bir arada sunan sayılı otellerden biri olmayı hedeflediklerini kaydetti.

BOTERO'NUN ATLI ADAMI KONUKLARI KAPIDA KARŞILIYOR
Otelin girişinde tombul figürleriyle tanınan ve eserleri Türkiye'ye de de sergilenen ünlü sanatçı Fernando Botero'nun 2.5 metrelik Atlı Adam heykeliyle misafirleri karşıladıklarını belirten Tümay, "Attila Galatalı, Jale Yılmabaşer, Bedri Rahmi Eyüpoğlu ve Türk sanatına hizmet etmiş daha pek çok değerli ismin eserlerinin yer aldığı bir sanatsal mirası devraldık. Koleksiyona son olarak ünlü sanatçı Botero'nun eserlerini de ekledik. Ortaya iş ve tatil konseptinin yanı sıra sanat konseptiyle de öne çıkacak kuvvetli ve farklı bir yapı çıktı" diye bilgi verdi.

SANAT ESERİNDEN GÜMÜŞLERİ ALDILAR
Tümay, ülkemizde sanat bilincinin hâlâ tam olarak oluşmadığına da dikkat çekerek, "Konferans salonumuza doğru ilerleyen koridorda sanatçı Seçkin Pirim'in gümüş damlalarla hazırladığı bir eser bulunuyordu. Bu gümüşleri sökenler oldu. Hâlâ birkaç tanesi eksik. Elimizden geldiğince bu bilinci oluşturmaya çalışmalıyız" diye konuştu.
Sabah


Geri Dön