23 / 04 / 2024

My City Bahçelievler 22 ayda yüzde 50 değerlendi!

My City Bahçelievler 22 ayda yüzde 50 değerlendi!

Ağaoğlu'nun yeni projesi My City Bahçelievler'de, proje teslimi yaklaşınca ikinci el piyasası hareketlenmeye başladı. Ağaoğlu'nun Avrupa yakasındaki ilk konut projesi olan My City Bahçelievler, 80 dönüm üzerindeki 27 blokta, toplam 1220 daireden oluşuyor



Projede, 57 metrekare ile 153 metrekare arasmda değişen 35 farklı büyüklükte 1+1,2+1 ve 3+1 daire seçenekleri var. şžubat 2009'da yüzde 1 peşinatla satışa çıkan projede, 2 hafta içinde 1220 dairenin neredeyse tamamı satılmıştı.

22  ayda yüzde  50 değerlendi

Ağaoğlu projelerine gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren RE/MAX ABC, My City Bahçelievler'de de, proje içi ofisiyle ikinci el gayrimenkul hizmeti vermeye başladı. RE/MAX ABC My City Ofisi yöneticisi olan, uzman gayrimenkul danışmanı Berna Aşkın, 'Proje içinde 1 aydır satılık portföy toplama çalışmalarım yürütüyoruz. Ağaoğlu'nun Avrupa yakasındaki ilk projesinden daire alanların, ciddi kazanç elde ettiğini söyleyebilirim. şžubat 2009'a göre daireler, yüzde 50 değer kazandı. Bahçe ve zemin katlarda bu oran daha düşük; şerefiyesi iyi olan ve site içine bakan dairelerde yüksek olabiliyor' dedi.

Aşkın, bu projede daire alanların beklentilerinin yüksek olduğunu, zaman zaman prim beklentisi piyasanın çok daha üzerinde olan yatırımcıların çıktığım belirterek, 'Bahçelievler-Merter-Bakırköy bölgesini ve bölgedeki projeleri detaylı analiz ettik. RE/MAX ABC , olarak, My City Bahçelievler'de, sağlıklı rayiçlerin ortaya çıkması için çalışıyoruz' diye konuştu. Projedeki ilk liste fiyatlarının İl 55 bin TL ile 453 bin TL arasında olduğuna dikkati çeken Aşkm, mraklaşık 20 ay sonra bugün, konuşulan fiyatların 230-240 bin TL'den başladığım belirtti. Aşkın'ın verdiği bilgilere göre, lansman fiyatı aralığı 406-453 bin TL aralığında İlan en büyük (brüt 152-153 netrekare) dairelerde ise bugün öngörülen rakamlar 610 bin TL ile 680 bin TL aralığında.

E-5'in Merter bölgesinde konut ve AVM yatırımları peşpeşe geliyor

İstanbul'un en gözde yerleşim merkezlerinden Bakırköy, Bahçelievler ve Zeytinburnu'nda eski yapı stoku dönüşürken, E-5'e yakın büyük arsalar da, dev gayrimenkul yatırımları için, inşaatçıların ilgisini çekiyor.

Merter-Bahçelievler-Bakırköy üçgeninin tam ortasındaki en büyük gayrimenkul yatırımı, 600 milyon Euro yatırım değeri ile Forum Marmara Alışveriş ve Yaşam Merkezi. Forum Marmara'da, 'Garden Office' konseptiyle hayata geçecek ofislerin önemli bölümü kiralandı. Yüzde 50'si uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Area'ya ait olan Marmara Forum'da, alışveriş merkezi bölümünün de tamamına yakım kiralandı. 2011 yılı içinde hayata geçecek proje, çok özel bir konumda yer alıyor. Gayrimenkul uzmanları, Cevizlibağ-Merter-Bakırköy-Havalimam aksı için, 'Mecidiyeköy-Levent aksı gibi değerleniyor' yorumunu yapıyor.

Zeytinbumu-Bakırköy-Bahçelievler üçgeninde Forum Marmara'dan önce açılan Kadir Has Center, Metroport Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Ömür Plaza, Merter M1 Meydan Alışveriş Merkezi, Kale Center gibi ticari projelerin toplam yatırım değeri de yüzmilyonlarca dolarla ifade ediliyor. Merter-Zeytinburnu bölgesinde, Vakko arazisini alan Eroğlu Grubu da, projesini çok yakında açıklayacak. Merter'de, E-5'e cepheli olan, Ulusoy grubuna ait eski terminal binasının arazisine de 850 yataklı dev bir şehir oteli yapılacak. Bu terminal binasını boşaltan Ulusoy, yakında inşaat çalışmalarına başlayacak.

Bu lokasyonda, konut projeleri de peşpeşe geliyor. Bölgede en büyük konut projesi, Ağaoğlu'na ait 1220 konutluk My City Bahçelievler. 80 dönüm arazi üzerinde yükselen projede, bahar aylarında yaşam başlayacak. Bu projenin dışında Ağaoğlu'nun bölgede iki arazisi daha var. Bahçelievler'de, E-5 kenarındaki Elvan-Cola arazisindeki proje üzerinde çalışan Ağaoğlu şžirketler Grubu, 2 ay önce de Haznedar Ateştuğla'nın 42 dönümlük konut imarlı arazisini 62 milyon dolara almıştı. Bölgede ayrıca; Realİstanbul, Kiptaş-SahilPark, Mira Residence konut projelerinin inşaatı da sürüyor. Vakko arazisine Eroğlu grubunun rezidans yapması beklenirken, E-5'e yakm bir araziye de Garage Group ile Garage Tower adıyla rezidans-çarşı bulunan karma bir proje yapacak.
Hürriyet

444 67 77

www.agaoglu.com.tr


Geri Dön