26 / 04 / 2024

N. Ziya Mescioğlu: Kentsel dönüşüm çok iyi analiz edilmeli!

N. Ziya Mescioğlu: Kentsel dönüşüm çok iyi analiz edilmeli!

İNŞAAT Müteahhitleri Sana yicı ve İşadamları Derneği (IMSIAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa'da düzenlenen Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesinde konuştu.



Bursalıların önemli bir kısmı nm depreme karşı elverişsiz konutlarda yaşadıklarını belirten Mescioglu, artık güvenli konutlar yapmanın zamanın geldiğini söyledi. Bursalıların bu konutlarda daha fazla oturamayacaklaıını belirten Mescioglu, şunları söyledi: "Dünyanın her yenne son teknolojiye uygun araba ve yedek parçalar ihraç eden Bursa'da, Bursalıların önemli bu bölümünün plansız yapılarda ikamet etmeleri bu çelişkidir ve bu durum bugün vatandaşlarımızı tehdit eder bir duruma gelmiştir. Ben kendi adıma Bursa'da hiç bu vatandaşımızın bu tarz sağlıksız yapılarda yaşamayı hak etmediğini düşünüyorum dedi.


Başkan Mescioğlu:"Konutlarımızı nasıl afete karşı güvenli hale getirebiliriz soru sunun tek gündem maddemiz olması gerekiyor. Böyleyken, kıymetlı zamanı rant tartışmalarıyla harcamak büyük bir hataydı. İnsanlarımızın güvenli konutlar sahibi olmalarını rant tartışmalarına heba etmek uzucudur. Bu nedenle Bursamızın en önemli kentsel ihtiyacı olan kentsel dönüşümünü çok iyi analiz edilmesi ve şehrimizin nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak hayata geçirilmesi gerekiyor."


Hürriyet Bursa


Geri Dön