29 / 03 / 2024

Nabi Cücük: Trakya gayrimenkulde yeni çekim merkezi haline geldi!

Nabi Cücük: Trakya gayrimenkulde yeni çekim merkezi haline geldi!

Trakya’nın yeni çekim merkezi haline geldiğini belirten Nabi Cücük, “Gayrimenkul her zaman kazandırır. Bölgede şu anda binlerce konut yapılıyor. Yatırımcıların gözü artık burada” dedi.



Türkiye Gayimenkul Değerleme Uzmanları Derneği eski Başkanı ve Coldwell Banker Ticari Gayrimenkul Danışmanı Nabi Cücük, Trakya’nın son dönemde yükselen ekonomik değeri ve yüksek pirim yapan bölgeleri hakkında deneyimlerini paylaştı. Tekirdağ’ın Çorlu, Çerkezköy ve Şarköy ilçeleriyle Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinin yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ettiğini bildiren Danışman Nabi Cücük, şunları söyledi:


‘Kalite artıyor’


“Çorlu ve Çerkezköy’ün havalimanına yakın olması, TEM otoyolunun geçmesi ve İstanbul’a yakınlığı gibi nedenlerle talebi daha da artırıyor. Havalimanında mevcut seferler dışında yapılan görüşmelerle sefer sayılarının artırılma girişimlerinde bulunulması aynı zamanda diğer illerden de talebin artmasına neden oluyor.


Çorlu’da mevcut AVM’nin çok hareketli olması ve işyeri bulunmaması nedeniyle yeni bir AVM’ye ihtiyaç oldu. Yakınlarına yeni açılacak olan AVM’ler çoktan müşterisini buldu bile. Tekirdağ merkez ve ilçelerinde yeııi yapılan inşaatlarda, belediyenin ve yapı denetim firmalarının yeni dönemde çok daha fazla özen göstermeleri, değerleme firmalarının en küçük bir hatada olumsuz rapor vermeleri inşaatlarda kaliteyi artırıyor.


Tarım yerine inşaat Silivri’den Çanakkale’ye Kınalı’dan Edirne’ye kadar hemen her yerde yapılan tarım, yeni açılan imarlarla artık yerini inşaatlara bırakıyor. Bunlara örnek vermemiz gerekirse Kırklareli’nin Vize ve Pınarhisar, Edirne’nin Lalapaşa, Havsa, Enez ve Uzunköprü, Tekirdağ’ın Malkara, Hayrabolu, Şarköy ve Muratlı ilçelerinde arsaların metrekare fiyatları bölgeye göre 100 ile 250 TL arasında değişiyor.


Yine bu bölgelerdeki konutlar 100 binle 150 bin TL arasında değişen fiyatlarlardan satılıyor. Çorlu’da şu anda binlerce konutun yapımı sürüyor. Çorlu’nun konut açısından en rağbet gören bölgeler arasında Çetin Emeç Bulvarı, Emlak Konutları, Önerler Köyü, Bulvar Yolu İstanbul kısmı, Bağlar Mevkii’nin üst kısmı ve yeni Sanayi Bölgesi geliyor. Metrekare fiyatı arttı Bölgedeki arsaların metrekare fiyatı 600 ile 2000 TL arasında değişiyor. 130 metrekare ‘3+1’ doğalgaz kombili bir dairenin fiyatı 150 bin TL’deıı başlıyor.


Bu bölgede yeni yapılan lüks konutların metrekare birim fiyatları da 1500 ile 2000 TL’den alıcı bekliyor. Bunun dışında sanayi imarının bulunduğu Türkgücıı Yolu, Tekirdağ Yolu, Çerkezköy Yolu, E-5 karayolu Vakıflar Mevkiine kadar olan bölgedeki sanayi imarlı arsaların ortalama metrekare birim fiyatı 100 dolarla 300 dolar arasında. Çerkezköy, konum olarak Avrupa pazarına çok yakın. Kara- demir yolu ulaşımı ve iklim koşullarına bakıldığından diğer bölgelerden daha çok avantajları var.


” Projelerin etkisi ”


Hızlı Tren Projesi kapsamında istanbul Edirne bölümünün Çerkezköy’den geçiyor olması, Trakya’da OSB olması ve sorunsuz alt yapısıyla bölge Trakya’nın ve İstanbul’un çekim merkezi oldu” diyen danışman Nabi Cücük, şöyle devam etti: “Hal böyle olunca yabancı yatırımcıların da dikkatleri bu bölgeye odaklanmaya başladı.


Yıllar önce yaptığım açıklamalarda tarla alın  arsa alın konut ve işyeri alın asla paranızı döviz, nakit ve altında tutmayın demiştim. Her zaman kazandırdı gayrimenkul. Hep bir tabir vardır ya ‘bir zamanlar yüzüne bakmadığım yerler gördün mü bak ne oldu’ diye. Aynı sözler bugün için de geçerli. Şarköy merkezden Mürefte’ye ve Gelibolu’ya Çantadan Çorlu’ya, Çorlu’dan Yenice’ye kadar hemen her yerde tarla ve arsa fiyatlarını öğrenin sıkı pazarlık yapın. İlerde beni hatırlayın.”Trakya Bölgesi’nde artan talebe göre binlerce yeni konut inşa ediliyor.


 Milliyet Trakya


Geri Dön