25 / 04 / 2024

Nadire İçkale kimdir?

Nadire İçkale kimdir?

Nadire İçkale kim? Nadire İçkale'nin merhum eşi Mehmet İçkale ne iş yapıyordu? İçkale Grubu hangi projelere imza attı? Nadire İçkale'nin şirketi hangisidir? İşte, Nadire İçkale kimdir? sorunun cevabı...



Nadire İçkale kimdir?


Nadire İçkale, lüks konut ve villa inşaatlarının yanı sıra otel, hastane ve üniversite, kültür sarayları, sosyal konut ve özel hizmet binaları, altyapı inşaat işleri yapan İçkale Grubu'nun kurucusu merhum Mehmet İçkale'nin eşidir. Nadire İçkale, İçkale Şirketler Grubu Onursal başkanı ve Diyarbakır Tanıtım,Kültür ve Dayanışma Vakfı başkan yardımcısıdır. Nadire İçkale, iş dünyasından kadınlarla düzenlediği umre ve hac ziyaretleriyle de basının gündemine gelmiştir.



Nadire İçkale'nin merhum kocası Mehmet İçkale kimdir?


Mehmet İçkale, Diyarbakır'da Süleyman İçkale'nin oğlu olarak 1942 yılında dünyaya geldi.  Diyarbakır Tanıtım, Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın kurucu üyelerinden olan Mehmet İçkale, Diyarbakır Devlet Su İşleri’nde (DSİ) Kontrol Mühendisi olarak iş hayatına başladı ve sonra serbest çalışma hayatına atıldı. 


Mehmet İçkale, müteahhit olarak 1984 yılında vergi rekortmenliğinde ilk beşe girdi. İçkale, 50 yaşındayken 1992 yılında geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. 



Nadire İçkale kimdir?


Nadire İçkale, 4 Aralık 2011 tarihli Hürriyet Gazetesi'nde Ayşe Arman imzalı röportajda hayatını şöyle anlatıyor; 


"Diyarbakır doğumluyum. 20. Nisan'da yani Hz. Peygamberle aynı gün dünyaya gelmişim." 5 çocuklu ailenin 5. çocuğu olan Nadire İçkale, babasının erkek evlat beklediğini fakat kızı olunca uzunca bir süre eve gelmediğini aktarıyor Ayşe Arman'ın röportajında. Dayısının devreye girip 'Sen dindar adamsın' şeklinde uyarılarını dikkate alan Nadire İçkale'nin babası, daha sonra kızını sevmeye başlıyor.


Nadire İçkale kimdir diye merak edenler için de Zaza olduğunu ve Peygamber soyundan geldiğini söylüyor Nadire İçkale. Geniş bir ailesi olduğunu söyleyen Nadire İçkale, 65 amca çocuğu olduğunu vurguluyor. "Her zaman güzel olmayı sevdim" diyen Nadire İçkale, yaşını kesinlikle söylemiyor.


İlk kez evlendiği kişinin kendisini gördüğünü söyleyen Nadire İçkale, evlendiğinde 17 yaşında olduğunu belirtiyor. 'Nadire İçkale kaç yaşında' sorularına oldukça sinirlendiğini söyleyen İçkale, Abdulkadir Selvi'nin davet ettiği bir toplantıda kendisine sorulan 'kaç yaşındasınız' sorusuna 'borsa' örneği verdiğini anlatıyor. "Benim yaşım  bir gün çıkar bir gün yükselir" diyen Nadire İçkale, kocası Mehmet'in eniştesiyle arkadaş olduktan sonraki bir dönemde kendisini istediğini anlatıyor. Mehmet isimli kocasıyla arasında çok büyük yaş farklı olduğunu söyleyen Nadire İçkale, eşinin 50 yaşında vefat ettiğini söylüyor. Eşinin kendisini istedikten sonra Neşe ablasının 'Bu adamla evlen' çağrısını kabul eden Nadire İçkale, "Ablamı kırmak istemedim" diyor. 



Nadire İçkale'nin çocukları kimler?


Genç kızken "Sineması olan adamla evleneceğim" dediğini belirten Nadire İçkale, kocasının kendisini çok sevdiğini söylüyor. Nadire İçkale, kocasıyla 20 sene evli kaldığını ve 3 tane de çocuğu olduğunu söylüyor. Ömer, Diyar ve Ozan isimli 3 çocuğu bulunan Nadire İçkale, kızı ve büyük oğlunun çok fazla yabancı dil bildiğiyle övünüyor. 



İçkale Grubu’nun biten projeleri!


- 220 Yataklı Yüksek Sınıflı Avaza Otel


- 2 Adet 12 Katlı Toplam 72 Daireli Konut Kompleksi


- 3000 kişi kapasiteli Ruhiyet Köşkü


- 400 Öğrenci Kapasiteli Genel Öğretim Okulu


- 50 Yataklı Kıpçak Oteli


- 600 Öğrenci Kapasiteli Genel Öğretim Okulu

- 160 Kişilik Çocuk Yuvası


- Dim Önyüzü Beton Kaplamalı Kaya Dolgu Barajı ve Hes


- 1350 Yataklı 5 Yıldızlı Resort Otel (SPICE HOTEL & SPA)


- 500 Kişilik Drama Tiyatrosu


- EVG Panel Fabrikası


- Bakay Kanalizasyon ve Drenaj Altyapı Projesi Sözleşmesi No:3A Hatip Kollektörü


- Kandilli Konakları Süper Lüks Villa ve Dubleks Konutlar


- Konya içmesuyu Projesi İsale Hattı Gömme Dağıtım Depoları Pompa istasyonlar Su Alma Taşkın Tahliye Sistemleri

- Yatağan Bölgesi 258 Dairelik Lojman İnşaatı, Dere Islahı ve Beton Yolların Yapımı

 - İçkale Oteli 



Nadire İçkale  ve İçkale Şirketler Grubu iletişim bilgileri!


Adres: Hoşdere Caddesi No: 157 06550 Y. Ayrancı  Ankara  / Türkiye

Telefon: +90 (312) 441 64 00

Faks: +90 (312) 440 10 02

E-mail: [email protected]

Web: www.ickale.com


Geri Dön