19 / 04 / 2024

Namazgah'a imar ve 2B alanında düzenlemeler yapılacak!

Namazgah'a imar ve 2B alanında düzenlemeler yapılacak!

Kandıra Belediye Meclisi'nin şubat ayı oturumunda konuşan Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Asım Akkaya, Kandıra'nın ihtiyacı olan sosyal alanların Namazgah çevresine yapılacağını ve önümüzdeki yaza yetişeceğini açıkladı.



Kandıra Belediyesi Meclisi'nin şubat ayı oturumu yedi gündem maddesiyle gerçekleştirildi. 

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken'in il dışında bir toplantıda olması nedeniyle katılamadığı meclisi Belediye Meclis Başkan Vekili İrfan Kurt'un da katılamaması nedeniyle Belediye Meclis Üyesi Gökalp Çobanoğlu yönetti. 


FAZLA MESAİ 260 TL 

Meclisin birinci gündem maddesinde zabıta personelinin fazla çalışma ücreti hakkında plan ve bütçe komisyonundan açıklanan rapor okundu ve 260 TL olarak belirlenen çalışma ücreti oy birliğiyle kabul edildi. İkinci gündem maddesinde geçtiğimiz aylarda CHP grubunun meclise önerdiği Kandıralı hafız ve bestekâr Amir Ateş ve yazar Prof. Dr. Atilla Çetin'in ilçedeki çeşitli yerlere isimlerinin verilme konusu görüşüldü. Türlü İşler Komisyonu tarafından incelenen ve olumlu yanıtlanan gündem maddesi de oy birliğiyle meclisten geçti. 


2-B ARAZİLERİ SATIN ALINACAK Üçüncü gündem maddesinde ise Çamkonak Mahallesi'nde yer alan hazineye ait taşınmazların satın alınması görüşüldü. Sahile yakın olan Babalı ve Dikili bölgelerindeki hazine arazilerinin belediye gelirlerine katkı sağlamak amacıyla alınarak değerinde satılacağını ifade eden Çobanoğlu, "Bu bölgeler biliyorsunuz turizm alanı içerisindeki kıymetli araziler. Bunların hala hazine mülkiyetinde olması nedeniyle uygun rayiç fiyatlara belediye tarafından alalım istiyoruz. Bu yerleri kıymetlerinin birebir oranında satmak suretiyle belediyemize gelir elde etmenin düşüncesiyle yola çıktık" diye konuştu. 


TOPLAM 11 PARSEL 

Alınacak olan 11 parselin metrekareleri şu şekilde açıklandı: 35'nci parsel 580.44 metrekare, 8'nci parsel 171.63 metrekare, l'nci parsel 5544.13 metrekare ve 425.94 metrekare, 10'ncu parsel 2673.20 metrekare, 6840.06 metrekare, 6607.06 metrekare, 2302.17 metrekare, 990.56 metrekare, 261.71 metrekare ve son olarak 215.21 metrekare. İlgili madde oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 


CHP RET, MHP ÇEKİMSER 

Dördüncü gündem maddesinde ise Çakırcaali Mahallesi 161 ada 159 parsel ile 161 ada 158 parselin trampa yapılması görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Çobanoğlu, "Mülkiyeti belediyeye ait akaryakıt ve LPG istasyonu sınırı içerisinde kalan Çakırcaali Mahallesi 842 metrekarelik taşınmazın Cicioğlu Petrol Ürünleri'ne satılmasına ve buna karşılık mülkiyeti aynı kişiye ait 162 ada 1 nolu parseldeki 154,38 metrekare alanın belediyeye verilmesi ve arasındaki farkın encümene havale edilerek belirlenecek bedelin ödenmesi Ağustos 2014 meclisinde kabul edilmişti. Ancak ayırma işleminden sonra çıkarılan tapularda parsel numaralarının değiştiği anlaşıldı. 

Şimdi yeni parsel numaralarına göre tekrar meclis kararı alınması gerekiyor" dedi. CHP grubunun ret oyu verdiği, MHP'li Ahmet Güneş'in ise Meclis toplantısında düzenlenenle yapılacak bölgelerle ilgili görseller meclis üyelerine gösterildi. 

çekimser kaldığı madde oy çokluğuyla kabul edildi. 


YENİ PROJELER 

Beşinci gündem maddesinde ise Orhan Mahallesi Namazgah Mesire Alanı'ndaki 203 ada 5-6-8-34-35 ile Çarşı Mahallesi (Karaüzüm bayırı) 116 ada 251 ve 252 numaralı parsellerin 10 yıllığına kiraya verilmesi görüşüldü. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Asım Akkaya, "Bu parseller üzerinde Kandıra'nın ihtiyacı olan sosyal alanlar yapılacak. Restoran, kafeterya, otopark ve düğün alanının olduğu bir projemiz var. Buradan belirli bir kira almak şartıyla profesyonel girişimcilere 10 yıllığına kiralamayı düşünüyoruz ve bu yaza kadar yetiştirmek istiyoruz. Karaüzüm bayırındaki alanımızda 900 metrekarelik bir arazi. Burada sadece yöresel yemeklerin yendiği restoranlar ve köy ürünlerinin satılacağı bir projemiz var. Görselliği çok kuvvetli bir proje olacak" dedi. İlgili madde oy çokluğuyla kabul edildi. 


İMAR SIKINTISI BİTECEK 

Gündeme dahil edilen altıncı maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'niin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar planları hükmü yazısı okundu. 

Kandıra'nın en önemli sorunlarından biri olan imar sıkıntısının hızlı bir şekilde çözüleceği ilgili madde imar komisyonuna havale edildi. Yedinci gündem maddesinde ise denetim komisyonunun yaptığı çalışmalarda hesap uzmanının çalıştırılması konusu ele alındı. Denetim çalışmalarının incelenmesi ve muhasebelerin hesaplanması için 10 günlüğüne hesap uzmanı alımı oy birliğiyle kabul edildi. 

Belediye Meclis Başkan Vekili İrfan Kurt'un da katılamaması nedeniyle meclisi Belediye Meclis Üyesi Gökalp Çobanoğlu yönetti. Meclisin birçok gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. 

Namazgah bu yaz 'dan Z'ye değişecek 

Kocael


Geri Dön