25 / 04 / 2024

Namık Ziya Mescioğlu: Kentsel dönüşümde üniversiteler etkin rol almalı!

Namık Ziya Mescioğlu: Kentsel dönüşümde üniversiteler etkin rol almalı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği ( İMSİAD ) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu kentsel dönüşüm konusunda Uludağ Üniversitesi ' nin etkin rol alması gerektiğini söyledi...



 İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu kentsel dönüşüm konusunda Uludağ Üniversitesi'nin etkin rol alması gerektiğini söyledi.


İMSİAD üyeleri, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi yöneticileri ile bir araya geldi. Umi Plaza'daki İMSİAD merkez toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu kentsel dönüşüm konusunun özellikle Bursa için hassas bir konu olduğunu ve  Uludag Üniversitesi'nin şehrin mimari değişim ve yönelimleri hakkında araştırma yapan ve fikir beyan eden bir role sahip olması gerektiğini vurguladı.



TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK


İMSAD'ın gücü bir üye topluluğuna sahip olduğunu ve üyelerinin Bursa'yı inşa eden firmalar olduğunu belirten Başkan Mescioglu "Üniversite, İMSİAD ve belediye paydaşlığında Bursa ve Türkiye için örnek teşkil edecek ve bulunduğu bölgeye değer katacak bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilebilir. Biz bu konuda yatırımcı gücüne sahibiz ve istekliyiz Kentsel dönüşüm yapılacak bölgenin belediye tarafından belirlendiği, üniversite tarafından anket, plan ve proje çalışmalarının yapıldığı ve bizlerin de yatırımcı olarak katıldığı ortak bir çalışma yapılabilir' dedi.



Hürriyet Bursa 


Geri Dön