27 / 04 / 2024

Naomi Campbell için Sedir Adasında çevreci saray!

Naomi Campbell için Sedir Adasında çevreci saray!

Sahillerimizde sık görmeye alıştığımız top model Naomi Campbell, Türkiyeye demir mi atıyor Rus milyarder Vladislav Doroninnin, sevgilisi Campbell için Sedir Adasında çevreci bir saray yaptırdığı iddia ediliyor



- Geçen temmuzda sevgilisiyle haftalığı 175 bin euroya kiraladıkları yatla Bodruma giden Naomi Campbellın, Gökova Körfezindeki Sedir Adasında bir evi olabilir. Çünkü sevgilisi Doroninin, Kleopatra Plajıyla da ünlü adada Campbell için ekolojik saray inşa ettirmeye 
hazırlandığı öne sürülüyor.
- Çevreci tasarım sitesi Inhabitatın haberine göre, İspanyol mimar Luis de Garridonun eseri 25 yatak odalı konutun, camla kaplı çelik konstrüksüyondan kubbesi olacak. Kubbe, sera işlevi görerek kış aylarında evin ısınmasını sağlayacak.
- Güneş pili panelleri,  jeotermal enerji sistemi ve yağmur suyunu toplayan, atık suyu arındıran mekanizma da evin dikkat çeken ekolojik özellikleri.
- Eski Mısırda eşitlik, adalet ve sağlık simgesi Horus Gözü şeklinde planlanan ev, yabancı mimarlık forumlarında bir ünlünün sahip olacağı en benzersiz çevreci yapı diye tanımlanıyor.
- KORUMA altındaki Sedir Adasında böyle bir girişim tartışma yaratabilir.
Milliyet/MENDERES ÖZEL


Geri Dön