25 / 04 / 2024

Narlıdere - Sahilevleri sahili yeniden düzenleniyor!

Narlıdere - Sahilevleri sahili yeniden düzenleniyor!

İzmir’de körfezi çevreleyen kıyalarda düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere - Sahilevleri Kıyı Bandı Peyzaj Revize Projesi’ne başlanacak. Yaklaşık 2.5 km’lik sahil şeridi yeniden düzenlenecek.



İzmir’de körfezi çevreleyen kıyalarda düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere - Sahilevleri Kıyı Bandı Peyzaj Revize Projesi’ne başlanacak. Yaklaşık 2.5 km’lik sahil şeridi, bisiklet yolları, seyir terasları, oturma gruplarıyla yeni bir görünüme kavuşacak.


"İzmir Deniz" projesiyle, körfezi çevreleyen kent sahilinin daha etkin, verimli ve estetik kullanımı için yeni düzenlemeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça ile Urla Kum Denizi’ndeki uygulamaların yeni bir örneğini Sahilevleri’nde hayata geçirecek. Uygulamaya konulan projeyle, Narlıdere’nin gözde bölgesinde yoğun kullanıma sahip yaklaşık 2.5 km’lik sahil şeridi, yeniden ele alınıp yeni ve çağdaş mekanlar oluşturulacak.



ESTETİK DOKUNUŞ


Kara tarafında başlayan çalışmalarda, sahil bandı, beton parke ve doğal taşlar kullanılarak yenilenecek. Yeşil dokunun elden geçirileceği çalışmalarda ayrıca, bisiklet yolu yapılacak, çocuk oyun alanları ve spor aletleri yeniden düzenlenecek. Pergolaları kıyıya inen özel oturma birimleri, yeni nesil oyun grupları ve şık seyir terasları da yine yeni düzenlemede yer alacak. Kent dokusunu sanatla zenginleştirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, Heykel Çalıştayı’nda oluşturulan eserlerden birisini de, kıyı bandında sergileyeceği öğrenildi.




BOSTANLI VE SAHİL BULVARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


İzmir Deniz projesiyle, Üçkuyular, Güzelyalı, Konak ve Pasaport aksındaki uygulamaların önemli bir bölümünü hayata geçiren, Yeni Foça sahili ile Urla Kum Denizi plajını yeniden düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’nin, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki karayolu alt geçidi ve meydan projesi ile Bostanlı kıyılarındaki düzenleme çalışmaların sürdüğü açıklandı.



Hürriyet Ege






Geri Dön