24 / 04 / 2024

Narlıdere'de 100 kişi daha tapusunu aldı!

Narlıdere'de 100 kişi daha tapusunu aldı!

Belediye Başkanı Abdül Batur'un Yenikale mahallesinde kentsel dönüşüm çerçevesinde dağıttığı tapu sayısı, 220'ye ulaştı



Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un öncelikli projelerinden "Eski Dokuyu Yenileme Projesi"nin uygulandığı Yenikale mahallesinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen konutlardan 100'ünün tapusunu daha dağıttı. Geçtiğimiz aylarda dağıtılan tapularla birlikte, konutuna kavuşanların sayısı 220'ye çıktı.
Narlıdere Belediye Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tapu dağıtım töreni şölene dönüştü. Yıllardır harabe binalarda kalan Narlıdereliler yerinde kentsel dönüşümün uygulandığı ilçede ev sahibi olmanın sevincini yaşadı. Yıl sonuna kadar, kalan 100 tapunun daha sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.

SÖZÜNÜ TUTTU
Tapu dağıtım töreninde konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Yeniköy ve Narlı mahallelerinde de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Başkan Batur, "Bu çalışma, uzun bir maratondu. 1999 yılında, seçimlerden önce, eski evlerde oturanların kentsel dönüşümle rahata kavuşacağını seçim bildirgelerimizde de anlatmıştık. Sözümüzü tuttuk. Kentsel dönüşüm sadece bina yapıp, insanları taşımak değildir. Aynı zamanda sosyal dönüşümün de sağlanması gerekiyor. Biz bu çalışmaları yaparken sosyal barışı da sağladık. Yenikale mahallesinde geriye 100 tapu kaldı. Onları da yıl sonuna kadar vereceğiz" diye konuştu
Yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarının belediye, şirket, müteahhit ve vatandaş ayaklarının çok iyi işlediğini belirten Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu işin en önemli tarafı, vatandaşın projeye inanmasıydı. Eğer bu tür çalışmalarda vatandaş inanmazsa işler yürümez. Belediye de yaptığı işin arkasında kararlılıkla durdu. Bundan sonraki hedefimiz, bu tarz olan yerleri yenileyerek kente kazandırmak. İkinci İnönü ve Atatürk mahallelerinde de son olarak yapacağımız dönüşüm çalışmaları ile Narlıdere daha yaşanır bir yer olacak. Narlıdere, bugün çekim merkezi haline geldiyse, yaptığımız kentsel dönüşüm projeleri sayesindedir."
Fatih YAPAR/Yeni Asır


Geri Dön