25 / 04 / 2024

Narven Termal Sağlık Kasabası açıldı!

Narven Termal Sağlık Kasabası açıldı!

Türkiye’nin ilk termal sağlık kasabası Narven Bolu’da misafirlerini ağırlamaya başladı. Narven’in Bolu ekonomisine katkısı proje tamamlandığında yılda 100 milyon TL’ye ulaşacak.



Narven’in Bolu ekonomisine katkısı  proje tamamlandığında yılda 100 milyon TL’ye ulaşacak

 

Türkiye’nin ilk termal sağlık kasabası Narven Bolu’da misafirlerini ağırlamaya başladı. 2020 yılında 450 bin metrekarelik alanda hizmet vermesi planlanan Narven Termal Sağlık Kasabası, birinci etabın ilk bölümünün açılmasıyla şimdiden iç turizmi hareketlendirmeye başladı.

 

Türkiye’de termal turizm alanındaki en büyük yatırımlarından biri olan Narven Termal Sağlık Kasabası, aşamalı olarak açılacak. Narven projesinin tamamı için öngörülen rakam 250 milyon dolar, tamamlanan etabının maliyeti ise 45 milyon dolar.

 


Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Türkiye'nin en büyük termal sağlık turizm yatırımlarından biri olan Bolu'daki Narven Termal Sağlık Kasabası birinci etabın ilk bölümünde hizmete başladı. 2020 yılına kadar 450 bin metrekarelik bir alana ulaşacak yatırımda, son aşamada Bolu'ya ek yıllık 100 milyon TL turizm geliri sağlanacağı hesaplandı. Hizmete giren ilk aşama için 45 milyon dolarlık yatırım yapıldığı belirtilerek, projenin toplam yatırım tutarının 250 milyon dolar olduğu vurgulandı. Narven'in, toplam turizm hareketliliğinin yıllık 400 bin kişiye kadar ulaşabileceği belirtiliyor. İlk bölümün hizmete girmesiyle ilgili düzenlenen törende konuşan Narven Yönetim Kurulu Başkam Mustafa Ericek, Bolu'ya yapılan yatırımlar dışında, tesislerin toplam bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacağını vurgulayarak, "Birinci etabın ilk bölümünü açmamıza rağmen şimdiden 350 kişi istihdam ederek bölgede özellikle gençlere ve ev hanımlarına iş olanağı sağladık. Proje tamamlandığında hedefimiz bin kişiye istihdam sağlamak. 2020 yılında Bolu ve ülke ekonomisine yılda 100 milyon TL turizm geliri sağlamayı hedefliyoruz. Narven yalnızca Bolu turizmine değil, aynı zamanda Türkiye turizmine de katkı sağlayacak" dedi. 


7 ilde 7 sağlık kasabası kuracak Bolu'da yapılan yatırımın kendilerini cesaretlendirdiğini belirten Narven Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Yıldız ise gelecekte turizmin diğer dallarında da yatırım planladıklarını ve bunların sağlık temasını içerdiğini belirtti. 


Yıldız, "Tapulu, hisseli gayrimenkul sitemi ile gerçekleştirdiğimiz satışlarımız 6 bin 500'e ulaştı. Birinci etabın ilk bölümünde son birkaç dairemiz kaldı. 2017'de açılması planlanan yeni etabımızda da satışlarımız hızla devam ediyor. 

2020 yılında projeyi tamamlamayı planlıyoruz. Hedefimiz; Türkiye'nin 7 bölgesinde 7 sağlık kasabası kurmak" dedi. 


Dünya 



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TERMAL sağlık kasabası Narven Bolu'da misafirlerini ağırlamaya başladı. 2020 yılında 450 bin metrekarelik alanda hizmet vermesi planlanan Narven Termal Sağlık Kasabası'nın, birinci etabının ilk bölümü açıldı. Narven A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, "Henüz birinci etabın ilk bölümünü açmamıza rağmen şimdiden 350 kişi istihdam ettik" dedi. Narven A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Yıldız da "Tapulu, hisseli gayrimenkul sistemi ile gerçekleştirdiğimiz satışlarımız 6 bin 500'e ulaştı. Yeni etabımızda satışlarımız devam ediyor" diye konuştu. 


Vatan


Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye’nin ilk termal sağlık kasabası olarak tanıtılan Narven, Bolu’da misafirlerini ağırlamaya başladı.


2020 yılında 450 bin metrekarelik alanda hizmet vermesi planlanan Narven Termal sağlık Kasabası’nın birinci etabın ilk bölümünün açılmasıyla iç piyasayı canlandırdığı ifade edildi. Projenin toplam değeri 250 milyon dolar olarak öngörülürken, 2020 yılında tüm etapları tamamlandığında yılda 400 bin kişiyi ağırlaması hedefleniyor. 


Narven A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, “Henüz birinci etabın ilk bölümünü açarak, özellikle gençlere ve ev hanımlarına iş olanağı sağladık. 2020 yılında Bolu ve ülke ekonomisine yılda 100 milyon lira turizm geliri sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 


Milliyet



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Termal turizm alanında 250 milyon dolarlık bütçeyle Bolu'da hayata geçecek olan Narven Termal Sağlık Kasabası'nın ilk etabı açıldı. 600 daireli projenin 130 dairelik kısmını tamamladıklarını söyleyen Narven Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ericek, 2020'de tamamlanacak projeyi detoks merkezi olarak planladıklarını ve iç turizme hitap etmeyi hedeflediklerini anlatıyor. 


Narven'de ilk etapla birlikte 2017 yılında konaklamada 125 bin kişiye ulaşmayı planladıklarını aktaran Mustafa Ericek, bu alanda yatırımlarına devam edeceklerini kaydediyor. İlkini Bolu'da açtıkları sağlık ve kültür turizmine yönelik hizmet verecek Narven markasını yeni bölgelere taşımak istediklerini de söyleyen Ericek, bunun için de öncelikle Karadeniz'i yakın markaja aldıklarını kaydediyor. Karadeniz'e yönelik analizler yaptıklarını anlatan Ericek, "Bu merkezler ziyaretçilerine bir hafta boyunca sağlık ekiplerinin kontrolünde doğal bitki kürlerinin uygulandığı bir anlamda şifahaneler olarak hizmet verecek" diyor. Turizm sektöründeki yatırımlarının yanı sıra ana iş kolu Erpiliç'te de işlenmiş ürünlere yönelik 15 milyon TL'lik yatırım planladıklarını anlatan Mustafa Ericek, sonraki süreçte halka arzı da gündeme alabileceklerini ifade ediyor. 


Ekonomist




Haber Milli Gazete'de şu şekilde yer aldı...



Türkiye'nin ilk termal sağlık kasabası Narven, Bolu'da misafirlerini ağırlamaya başladı. 2020 yılında 450 bin metrekarelik alanda hizmet vermesi planlanan Narven Termal Sağlık Kasabası, birinci etabın ilk bölümünün açılmasıyla şimdiden ic turizmi hareketlendirmeye başladı. Türkiye'de termal turizm alanındaki en büyük yatırımlarından biri olan Narven Termal Sağlık Kasabası, aşamalı olarak acılacak. Narven projesinin tamamı için öngörülen rakam 250 milyon dolar, tamamlanan etabının maliyeti ise 45 milyon dolar. 2020 yılında tüm etapları tamamlandığında yılda 400 bin kişiyi ağırlamayı hedeflenen Narven'de ilk etapla birlikte 2017 yılında konaklama sayısı 125 bin kişiye ulaşacak. 


100 MİLYON TL GELİR SAĞLAYACAK 


Narven A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erlcek, "Narven A.Ş. olarak üst düzey sağlık ve konfor sunan hizmetleri doğanın tam ortasında en doğal haliyle sunuyoruz. 2020 yılında Bolu ve ülke ekonomisine yılda 100 milyon TL turizm geliri sağlamayı hedefliyoruz" dedi. 

Narven A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Yıldız da, yatırım hedefleri ile ilgili şunları söyledi: "Tapulu, hisseli gayrimenkul sitemi ile gerçekleştirdiğimiz satışlarımız 6 bin 500'e ulaştı. Birinci etabın ilk bölümünde son birkaç dairemiz kaldı. 2017'de açılması planlanan yeni etabımızda da satışlarımız hızla devam ediyor. Türkiye'nin 7 bölgesinde 7 sağlık kasabası kurmak." 




Milli Gazete


Geri Dön