24 / 04 / 2024

Nazilli Ticaret Odası imar barışını anlattı!

Nazilli Ticaret Odası imar barışını anlattı!

Nazilli Ticaret Odası’nın (NTO) ev sahipliğinde Bozdoğan Çayboyu Mahallesinde yapılan sektör toplantısında, mermer sektöründe faaliyet gösteren firmalara imar barışı konusu anlatıldı. 



NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan tarafından yönetilen toplantıda Meclis Başkan Yardımcısı İsak Akgün ile Komite Üyesi Muhammet Yiğit de hazır bulundu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Bozdoğan’ın Örentaht, Örtülü, Örmepınar, Başalan Mahallerinde faaliyet gösteren işletme sahiplerinin katıldığı toplantıda Nuri ARSLAN tarafından “İmar Barışı” uygulamaları hakkında bilgi verildi.

Toplantıda ayrıca Mermer İşletmelerinin sorunları da masaya yatırıldı. Yapılan değerlendirmelerde bölgeyle ilgili iki önemli yatırımın zorunlu olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Mermer Atıkları Dönüşüm ve İşleme Tesisinin bölge için mutlaka hayata geçirilmesi gereken konular olduğu, Bölgedeki mermer işletmelerinin tamamının İhracat Potansiyeli olan, yatırımlarına devam eden işletmeler olduğu bu nedenle işletmelerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiği söylendi. 


Geri Dön