26 / 04 / 2024

Necip Nasır'dan Kiraz Devlet Hastanesi açıklaması!

Necip Nasır'dan Kiraz Devlet Hastanesi açıklaması!

AK Parti İzmir Milletvekili, Necip Nasır, İzmir'de inşa edilen Kiraz Devlet Hastanesi için yapılan imar itirazlarına tepki gösterdi. 



AK Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır, inşaat ihalesi yapılmış Kiraz Devlet Hastanesi’nin 2018 yılı senesinden itibaren çeşitli engellerle bitmediğini dile getirdi. Milliyet'te yer alan habere göre;  Nasır, Büyükşehir’in, Kiraz Belediyesi’ne ait arsada, hastane projesini de dail olduğu imar planlarına itirazına tepki verdi. Süreçle ilgili bilgi veren Nasır, şunları söyledi: 

“Kiraz Belediyesi’ne ait yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda; sağlık, eğitim, konut ve ticari alanların yapılması söz konusuydu.  TOKİ  tarafından gerekli planlama yapıldı. Fakat askı süreciyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi bu plana itiraz etti. Daha sonra plan tadilatı ve parselasyonu yapıldı ve Büyükşehir bu kez de İdare Mahkemesine dava açtı. Üst planlardaki uyumsuzluk nedeniyle plan iptal oldu. TOKİ bunun üzerine tüm ölçeklerdeki planlarını yeniledi. Öne sürülen ulaşım koşulları ve buna benzer teknik düzenlemeler yapılarak planlar tekrar askıya çıktı. Tüm çabalarımıza rağmen Büyükşehir’in itirazları devam ediyor.”

Necip Nasır dan Kiraz Devlet Hastanesi açıklaması!

Konuyu bizzat takip ederek, Kiraz halkının yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmak için çalışacağını belirten Nasır, “Vatandaşın yararına olacak böylesi bir projenin, engellenmesi kabul edilebilir bir durum değil. Bu konuda Kiraz Belediyesi, kendine ait bir arazide, vatandaşa hizmet maksadıyla kamu kurumlarını da içeren önemli bir projeyi hayata geçirmek istiyor. Siyasi nedenlerle yatırımların önünün kesilmesinin bedelini kim ödeyecek?” dedi.

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!


Geri Dön