11 / 05 / 2024

Necmettin Erbakan yeni yılda evlerini kaybedecek

Necmettin Erbakan yeni yılda evlerini kaybedecek

Kapatılan Refah Partisi'nin kayıp trilyon davasındaki 12 milyon liranın Erbakan'dan tazmini için verilen mahkeme kararını Yargıtay onadı



Kayıp Trilyon davasında 12 trilyon lirayı ödemeye mahkum olan Erbakan'ın yeni yılda Ankara, İstanbul, Altınoluk'taki ev ve arsaları tek tek satışa çıkarılacak.
 
Yargıtay, Erbakan'ı 12 milyon lira ödemeye mahkum eden  Ankara  6. Asliye Hukuk Mahkemesi kararını onadı. Karar Maliye ve Erbakan'ın kendisine tebliğ edildiğinde evler satışa çıkarılacak. Maliye 2,5 ay önce de evleri satışa çıkarmıştı. Ancak Erbakan'ın avukatları mahkemelere başvurarak Maliye'nin belirlediği bedellere itiraz etmişti. Bu itirazların süresi Ocak ayında doluyor.

Erbakan'ın Ankara Ayrancı ve Balgat'taki iki evi, İstanbul Fatih'te aileden kalan evi, Balıkesir Altınoluk'taki yazlık ve 3 arsası üzerine yaklaşık iki yıl önce haciz işlemi yapıldı. Erbakan borcuna karşılık banka teminatı bulamadığı için evlerinin üzerindeki haciz işlemlerini kaldıramadı.

Erbakan'ın tek umudu mahkeme kararının Yargıtay tarafından bozulmasıydı. Yargıtay da onama kakarı verince geriye karar düzeltme yolu kaldı. Erbakan, iç hukuk yollarını tükettiği için AİHM'ye gidebilecek.
 
HaberTürk/Hilal Öztürk   
 


Geri Dön