29 / 03 / 2024

Nef 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yatırımları hızlandırdı!

Nef 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yatırımları hızlandırdı!

Gayrimenkul şirketi Nef, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında frene basmak yerine yatırımlarına hız vermeye karar verdi.




Darbe girişimi öncesi bu yıl için sadece bir proje satışa çıkarmayı planladıklarını belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur  “15 Temmuz darbe girişiminde insanlar canını ortaya koydu. Biz de ekonomi önden gitsin ona göre karar veririz diyemedik. Ekonomide çarkların dönmesini beklemek yerine, elimizden gelenin en fazlasını yapalım istedik. Bu kapsamda yalnızca Bahçelievler’deki konut projemizi satışa çıkarmayı düşünürken, Sancaktepe ve Kağıthane’nin yatırımına başlamaya karar verdik. 3 projenin arsa ve inşaat maliyeti 3 milyar lirayı aşacak” diye konuştu. 



İstanbul Bahçelievler’de yer alan ‘Nef Bahçelievler’ bir alışveriş merkezinin dönüşümüyle hayata geçecek. Meydan AVM yıkılacak, yerine 1 milyar 20 milyon yatırımla 1023 konutluk proje inşa edilecek. Projenin yeşil alanı ve düşük yoğunluğu ile öne çıktığını belirten Timur, “Şehir merkezindeki en geniş yeşil alana sahip ve en düşük yoğunluklu projeyi yapıyoruz” dedi. Projenin 45 dönüm arsa üzerinde inşa edildiğini belirten Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, metrekare fiyatlarının 8 bin 500 ile 10 bin lira arasında değiştiğini ifade etti. Çelik, fiyatların 480 bin liradan başlayıp geniş dairelerde 2.5 milyon liraya çıktığını söyledi. Nef Bahçelievler için 7 bin 200 ön talep aldıklarını belirten Çelik, proje mimarisinin de SPDO Architects imzası taşıdığını kaydetti. 



Hürriyet 



Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


Nef, İstanbul’da üç yeni projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Toplamda 3 milyar liraya mal olacak projelerden ilki Nef Bahçelievler satışa çıktı. Proje bölgedeki Meydan AVM’nin yıkılmasıyla hayata geçirilecek

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra yatırımlarına hız kesmeden devam eden Nef, 3 yeni projeye başlıyor. Bahçelievler, Sancaktepe ve Kağıthane'deki yatırımlara da start veren şirket, üç projenin arsa ve inşaat maliyetine yaklaşık 3 milyar TL lira harcayacak. İlk olarak satışa çıkan Nef Bahçelievler, bir alışveriş merkezinin dönüşümüyle hayata geçecek. Meydan AVM'nin yıkılarak yerine bu projeyi yapacaklarını belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, toplam 1 milyar 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Timur, "Bu proje, kent içinde düşük emsal ne kadar önemli ortaya koydu. Şehir merkezindeki en geniş yeşil alana sahip ve en düşük yoğunluklu projeyi yapıyoruz. Bu arsa bizi çok heyecanlandırdı. Fikri, semtin adı verdi. Adı Bahçelievler ama bahçeli evler artık kalmamış. Biz de dikey bahçeleri hayata geçirmek istiyorduk. Nef Bahçelievler'de bunun bir numunesini yaptık" diye konuştu.


7 BİN 200 ÖN TALEP

Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, "45 dönümlük Nef Bahçelievler arsasının 25 dönümü özel tasarlanmış peyzaj alanından oluşuyor. Projede yer alan 9 bin metrekarelik teras ve kat bahçeleri de doğayı evlerin içine taşıyor. 1+1'den 5+1'e toplam bin 23 adet konutun yer aldığı projede 3 bin metrekarelik 14 adet cadde dükkanı da bulunuyor" dedi. Projede metrekare fiyatlarının 8 bin 500 ile 10 bin lira arasında değiştiğini ifade eden Çelik, fiyatların 480 bin liradan başlayıp geniş dairelerde 2.5 milyon liraya çıktığını kaydetti. Çelik, projeye 7 bin 200 ön talep aldıklarını da sözlerine ekledi. Selçuk Çelik, Nef Bahçelievler'de, lider moda ve lüks yaşam markalarından biriyle çalışacaklarını ifade ederek, projeye özel bir markayla işbirliği yaptıklarını, bunu daha sonra açıklayacaklarını kaydetti. Projenin mimarının da uluslararası bir yarışma sonucu belirlendiğini dile getiren Çelik, yarışmayı SPDO Architects'in kazandığını belirtti.


?9 AYDA 950 MİLYON LİRA CİRO

Erden Timur, Nef'in bu yıl ilk 9 ayda 950 milyon lira ciroyu yakaladığını belirterek, "Geçen yıl aynı dönemde 1 milyar 250 milyon lira ciro elde etmiştik. Yılsonuna kadar geçen yıl ki ciromuzu geçmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Timur, tüm projelerinde satışların tamamladığını, yalnızca İş GYO ile ortak hayata geçirdikleri İnistanbul'da satışlarının olduğunu belirtti.


Sabah


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Yılın son çeyreğinde bir adet projeyi satışa çıkarmaya hazırlanan Nef, yaşanan darbe girişimi ardından daha fazla yatırım yapma kararı aldı.


Yıl sonuna kadar 3 projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Nef, yaklaşık 3 milyar lira yatırım değerine sahip Bahçelievler, Sancaktepe ve Kağıthane projelerinden ilki Nef Bahçelievler’in satışına başladı. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “15 Temmuz darbe girişiminde insanlar canını ortaya koydu. Biz de ekonomi önden gitsin ona göre karar veririz demedik. Ekonomide çarkların dönmesini beklemek yerine, elimizden gelenin en fazlasını yapalım dedik. Bu kapsamda yalnızca Bahçelievler’in lansmanını yapmayı düşünürken, Anadolu yakasındaki ilk projemiz Sancaktepe ve Kağıthane’nin yatırımına başlamaya karar verdik” diye konuştu.




İstanbul Bahçelievler’de hayata geçen Nef Bahçelievler projesi için 1 milyar 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Erden Timur, projenin yeşil alanına dikkat çekti. Timur, “Bu proje, kent içinde düşük emsalin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Şehir merkezindeki en geniş yeşil alana sahip ve en düşük yoğunluklu projeyi yapıyoruz” dedi. 


20 dönüm parkı var


Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, projenin özellikle merkezi konumuyla dikkat çektiğini dile getirdi. Çelik, “45 dönümlük proje arsasının 25 dönümü özel tasarlanmış peyzaj alanından oluşuyor. Ayrıca projenin önünde ve yanında yaklaşık 20 bin metrekarelik park alanı da yer alıyor” diye konuştu.


Projede metrekare fiyatlarının 8 bin 500 ile 10 bin lira arasında değiştiğini ifade eden Çelik, fiyatların 480 bin liradan başlayıp geniş dairelerde 2.5 milyon liraya çıktığını kaydetti. Çelik, projeye 7 bin 200 ön talep aldıklarını da sözlerine ekledi. 


‘Kâr marjı daraldı’


Başakşehir’de yatırım yapmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Erden Timur, bu bölgede fiyatların çok yükseldiğini söyledi. Timur, “Daha önce emlak konut’un bu bölgedeki bir ihalesine girdik ancak elenmemiz 4 saniye sürdü. Aslında çok da iyi hesap yaparız ama bizim yaptığımız hesabı ilk oturumda verdiler, daha sonra fiyat 4 katına çıktı. Başakşehir’in şu anki fiyatlara ulaşmaması lazımdı. Başakşehir sosyal konut bölgesi olarak planlandı ama şu an çok başka bir yere gidiyor” eleştirisinde bulundu. Gayrimenkul sektöründe kâr marjının daraldığını da anlatan Timur, “Emlak Konut GYO kampanyası sürdürülebilir değil. Bu kadarını sübvanse etmemiz imkansız. Dünyanın en pahalı arsası İstanbul’da. Gayrimenkulde çok kazanıyorlar biraz az kazansınlar diyorlardı, şimdi o azı da kazanamıyoruz” dedi.


Milliyet


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


NEF, istanbul'da Bahçelievler, Kağıthane ve Sancaktepe'de hayata geçireceği 3 yeni projeye toplam 3 milyar lira yatınm yapacak. Nef Bahçelievler projesinin dün yapılan tanıtım toplantısında konuşan Nef İcra Kurulu Başkam Erden Timur, bu yılın son çeyreğinde aslında 1 projenin lansmanını yapacaklarım ancak 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında 3 projenin yatırımına başlama kararı aldıklarını belirterek, "Ekonomi önden gitsin de biz ona göre kendimizi garantiye alalım değil de biz önden gidelim dedik" dedi. 


Nef Bahçelievler projesi için 1 milyar lira yatırım yapacaklarım kaydeden Timur, Sancaktepe ve Kağıthane projelerinin de arsa ve inşaat dahil toplam 2 milyar liraya mal olacağını ifade etti. 


Yılın ilk 9 ayında 950 milyon lira ciro elde ettiklerini belirten Timur, bu rakamın yıl sonunda 1 milyar 250 milyon liraya ulaşmasını beklediklerini söyledi. Nef in Bahçelievler'de bin konut inşa edeceğini bildiren Timur, projedeki dairelerin metrekare birim fiyatının 8 bin 500 ila 10 bin 500 lira, anahtar fiyatının ise 480 bin ila 2,5 milyon lira arasında değiştiğini açıkladı. 


Sözcü 


Geri Dön