25 / 04 / 2024

Nef Amerika ve Avrupa'da yeni projeye hazırlanıyor!

Nef Amerika ve Avrupa'da yeni projeye hazırlanıyor!

Lüksü ulaşılabilir kıldıklarını dile getiren Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "10 yıl içinde 10 metropolde yeni projelerimizle Nef bayrağını dalgalandırmayı hedefliyoruz" diyor.



5 yıldan daha kısa sürede 1 milyar TL ciroya ulaşarak, ulaşılması zor bir rekora imza atan Nef in hedefi dünyadaki 10 önemli metropolde projeler geliştirmek. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, lüksü ulaşılabilir kıldıklarını belirterek "10 yıl içinde 10 metropolde yeni projelerimizle Nef bayrağını dalgalandırmayı hedefliyoruz" diyor. Timur, 5 yıl içinde ise 5 bin konut ile 6 bin yatak kapasiteli akademik rezidans geliştirmeyi planladıklarını belirtiyor.


Sosyal bir şirket olarak 7 yıl önce kurulan Nef, 5 yıldan daha kısa sürede 1 milyar TL ciroya ulaşarak, reel sektörde Cumhuriyet tarihinde bir rekora imza attı. Son 3 yıldır sektörde konut satış adedinde ve ciroda lider olan Nef in anlamı ise 'nefes'ten geliyor. Nefes alıp vermek gibi aldığını vermek felsefesinden yola çıkan Nef, bugüne kadar dağıtılabilir kârımızın yüzde 94'ünü toplumla paylaştı. Felsefelerinin temelini dert ile dertlenmenin oluşturduğunu söyleyen Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Biz başkalarının dertlerine dertlenmekle işe başladık. Varlığımızın en önemli anlamını, "hayattan aldığımızı, hayata geri vermek" olarak tanımladık" diyor.


Timur, lüksü ulaşılabilir kıldıklarını belirterek gayrimenkul sektörüne getirdikleri yenilikler ve inovasyonlarla sektör lideri olduklarını söylüyor. "Savunduğumuz "ulaşılabilir özgürlük" anlayışını Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına ulaştırma hedefimizle yolumuza devam ediyoruz" diyen Timur, önümüzdeki sene Nef projelerini Amerika ve Avrupa'da hayata geçirmek için çalışmaları hızlandırdıklarını belirtiyor. "Mümkün olduğunca çok insana ulaşmak için 2020 yılında dünyada 10 metropolde Nef bayrağını dalgalandırmayı hedefliyoruz" diyen Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, markalarını ve yeni projelerini şöyle anlatıyor:


Kaç yıldır faaliyet gösteriyorsunuz?


Aslında çok genç bir şirketiz, 2010 yılında kurulduk. Henüz 7 yıllık bir marka olmamıza rağmen, 5 yıldan daha kısa sürede 1 milyar TL ciroya ulaşarak, reel sektörde Cumhuriyet tarihinde bir rekora imza attık. Gayrimenkul sektörüne getirdiğimiz yenilikler ve inovasyonlarla son 3 yıldır konut satış adedi ve ciro bazında sektör lideriyiz.


Şimdiye kadar toplam kaç konut ürettiniz?


Kurulduğumuz günden bu yana, geliştirdiğimiz 28 projeyle sektörde en çok konut projesi üreten firma olduk. Hayatın başladığı 20 projede, toplam 4 bin 100 konutun teslimini gerçekleştirdik. Bu sene de teslim ettiğimiz 1.250 adet konuta ek olarak, 4 projede 680 konutun daha teslimini gerçekleştirerek yılsonuna kadar 2.000 konutu ev sahiplerine teslim etmiş olacağız.


Teslim ettiğiniz ofis alanı büyüklüğü nedir?

Nef Merter 12, Nef 09 Dört Levent, Nef 11 Kağıthane ve Apa Nef olmak üzere 4 ayrı projede toplamda 79 bin metrekarelik ofis alanının teslimini gerçekleştirdik.


Markanın ismi nereden geliyor?

 

Nef'i sosyal bir şirket olarak kurduk. Nef, 'nefes'ten geliyor.Hayat bir nefesle başlar, nefesle biter. Herkesin hakkıdır, herkese eşit verilmiş bir haktır. Nefes bir borçtur, aldığınızı verirsiniz. Kimse aldığı nefesi vermemezlik etmez. Geriye götürebileceğin hiçbir şey olmadığı için bu hayatta sana ait olduğunu düşündüğün her şeyi geri vermek zorundasın. Bu sadece para değil, vizyonsa vizyon, çalışkanlıksa çalışkanlık... Herkesin borcu var. Zenginin fakire borcu olduğunu kabul ediyoruz. Tam da bu sebeple de çalışkanın tembele, ahlaklının ahlaksıza borcu var. Bunları borç olarak kabul eden bir şirket kuralım, dağıtılabilir kârının yüzde 51'ini toplumla paylaşsın dedik. Bugüne kadar dağıtılabilir kârımızın yüzde 94'ünü toplumla paylaştık. Yaptığımız tüm işlerde ise hep kendimize şunu soruyoruz: Her nefes alışımız bir mucizeyse neden her seferinde farklı bir mucize olmasın? Neden hep daha iyisi olmasın?


Felsefenizin temeli nedir?


Bizim felsefemizin temel sac ayağı "dert ile dertlenmektir." Biz de başkalarının dertlerine dertlenmekle işe başladık. Varlığımızın en önemli anlamını, "hayattan aldığımızı hayata geri vermek" olarak tanımladık. Net olarak endüstrinin yüzyılları aşan uygulamalarına meydan okumamızın, dünyanın ne iyi mimarlarını İstanbul'un mütevazı semtlerindeki projelere özel ürün ürettirmeye ikna etmemizin, Amerika'nın en büyük geliştiricileriyle iş ortaklıkları konuşmamızın temelinde sadece "tutku" olarak tabir edebileceğimiz bir duygu değil, aşk olarak tanımlayacağımız ve içinde birçok duyguyu harmanlayan bir yaklaşım yatıyor.


Müşterinize ne vaat ediyorsunuz?


Lüksü ulaşılabilir kılmayı, lüksü doğa ile buluşturmayı, aslında hantal olan bir sektörde en yenilikçi marka unvanını sürdürmeyi, Nef sakilerinin gelişen teknoloji ile hayatını en çabuk kolaylaştırmayı vaat ediyoruz. Ayrıca Türk vatandaşlarına, Türkiye'de büyüyen ama yakın gelecekte dünya markası olacak bir markayı da vaat ediyoruz.


Sizin markanızı farklı kılan 5 özellik nedir?


Sosyal şirket anlayışı, konut satış adedi ve ciro bazında sektör lideri olması, inovasyon ve tasarım odaklı yaklaşımı, yatırım değeri sağlaması ve dünya markası olmaya aday olması.

 

Marka konut almak, müşteriler için ne ifade ediyor?

 

En başta güven ifade ediyor. Bir tüketici veya yatırımcı markalı konut aldığında kendini hem kazançlı hem de güvende hissetmek ister. Gayrimenkul sektörünün özellikle son 10 yıldır vaadi bu. Bu vaat gerçeğe dönüştüğü için gayrimenkul sektörü Türkiye’nin büyümesinde lokomotif olmaya başladı. Nef olarak yüzde 95 oranındaki müşteri memnuniyeti geri dönüşüyle ve lansman sonrası ilk 3 ayda yüzde 77 satış tamamlanma oranıyla sektörün en hızlı satış yapan şirketi konumundayız.


Ürettiğiniz projelerinizin içine teknolojiyi nasıl yerleştiriyorsunuz? Akıllı konut gerçek oluyor mu?

 

'Luxury Living' konseptli projelerimizdeki tüm evlere, hayatı kolaylaştıran akıllı teknolojiler entegre ediyoruz. Bu akıllı teknoloji altyapısı sayesinde, anahtarınız yanınızda olmasa bile evinizin kapısını açabileceğiniz akıllı kilit sistemi, tek dokunuşla evinizdeki tüm perdeleri açıp-kapatmanızı sağlayacak otomatik perde altyapısı, eve gelmeden aktif hale getirebileceğiniz ısıtma ve soğutma sistemleri gibi birçok kolaylık sunuyoruz. Aynı zamanda bu teknolojiyle, ışık sistemini, musluğu, ocağı veya ütünüzü uzaktan kontrol etme imkanı da bulunuyor. Güvenliğe verdiğimiz önemle, evinizi dünyanın her yerinden izleyebileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz kamera sistemi altyapısını da projelerimize Nef sakinleri için entegre ettik.

 

Sosyal medyada kaç kanaldan müşterilerinize ulaşıyorsunuz?

 

Sosyal medyada Facebook, Tvvitter, İnstagram, Youtube ve Linkedn olmak üzere 5 ana kanalda hesaplarımız bulunuyor.


İstanbul dışına markanızı taşıma planınız var mı?

 

Aslında İstanbul dışında ilk projemizi Nef Yalıkavak ile Bodrum'da devreye aldık. Şimdi Bodrum'da ikinci projemiz Nef Gölköy geliyor. Ayrıca Ankara,  İzmir  ve Bursa gibi büyük şehirlerde proje geliştirmek için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

 

Yurt dışına yatırım yapmayı düşünüyor musunuz? Hangi bölgeler öncelikli olacak?

 

Savunduğumuz 'ulaşılabilir özgürlük' anlayışını Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına ulaştırma hedefimizle yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki sene, Nef projelerini Amerika ve Avrupa'da hayata geçirmek için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Mümkün olduğunca çok insana ulaşmak için 2020 yılında dünyada 10 metropolde Nef bayrağını dalgalandırmayı hedefliyoruz.

 


"2,6 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPACAĞIZ"

 

YENİ PROJELER

'Laxury Living' konseptiyle, Kandilli ve Bodrum Gölköy'de hayata geçireceğimiz projelerimizin yanı sıra Çekmeköy ve Bayramoğlu projeleriyle 2,6 milyar TL'lik yeni yatırım yapacağız. Bunun yanı sıra, geçtiğimiz yıl ilki hayata geçen ve ilk senesinde yüzde 95 doluluğa ulaşan markalı öğrenci rezidansı projemiz Novu ile Dolapdere ve Sütlüce'de iki yeni Novu kampüsünü hayata geçirmek için çalışmalara başladık.

 

Gelecek yıl, Amerika ve Avrupa’da yeni projelere imza atacağımız ve Nef inovasyonlarını ve vizyonunu uluslararası bir platforma taşıyacağımız bir sene olacak.

 

5 YILLIK YATIRIM HEDEFİ

Bu yıl, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile bir güç birliğine imza attık ve 120 milyon dolarlık sermaye ile Nef & EBRD Gayrimenkul A.Ş.'yi kurduk.

Bu çerçevede ilk etapta, 5 yıl içinde 600 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında bir yatırımla 5 bin konut, 6 bin yatak kapasiteli akademik rezidans geliştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Novu ile 5 yıl içerisinde 750 milyon TL yatırımla, 10 kampüs içinde 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. 10 yıl içinde 10 metropolde yeni projelerimizle Nef bayrağını dalgalandırmayı hedefliyoruz.

 


NEF’IN SON 1 YILDA ALDIĞI BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ

 

  1. Capital 2016 - Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasında İnşaat / Gayrimenkul kategorisi sektör lideri
  2. Altın Örümcek Web Ödülleri 2016, “En İyi Web Sitesi” Birincilik Ödülü
  3. European Business Avvards 2016 - Jüri Özel Ödülü “En İyi Büyüme Stratejisi” Avrupa birinciliği
  4. Best Business Avvards 2016 - En İyi İşletme Ödülü
  5. Best Business Avvards 2016 - En İyi Pazarlama Kampanyası
  6. Real Estate Starts 2016 - En Çok Konut Projesi Yürüten Şirketi
  7. Gamechangers Turkey 2016'da "En İyi Pazarlama Stratejisi" ödülü
  8. Gamechangers Turkey 2016’da "En İyi Marka” ödülü
  9. Sign Of The City Avvards 2016 "En İyi Konut” ödülü
  10. Sign Of The City Avvards 2016 "En İyi Rezidans” ödülü
  11. Sign Of The City Avvards 2016 "En İyi Ofis” ödülü
  12. Uluslararası Şirketler Arası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yarışması - En İyi Proje Ödülü
  13. Engelsiz Dünya Ödülleri - En İyi Proje Ödülü (Nef Engelsiz Evi) Nef Vakıf
  14. Kariyer.net’den “İnsana Saygı Ödülü”
  15. MIPIM Architectural Revievv Future Projects Avvards’ta (Fransa) "Yüksek Katlı Binalar’ kategorisinde "Dünyanın En İyi Projesi” ödülü
  16. "Geleceğin Projeleri" kategorisinde "En İyi Konut” ödülü

Geri Dön